Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A Pittsburgh-i Egyetemen tartott vendégelőadást egyetemünk professzora

2023-12-11 15:27:00

Hajnal György, a Corvinus egyetemi tanára Guy B. Peters, a Pittsburgh-i Egyetem professzorának felkérésére vett részt előadóként a “Capstone Course: Populism, Democratic Backsliding, and Governance" című kurzusban.
Budapesti Corvinus Egyetem

A Közpolitika Tanszék örömmel ad hírt egy új együttműködésről, amelynek keretében a Pittsburgh-i Egyetem professzora, Guy B. Peters vendégelőadásra kérte fel Hajnal György professzort “Capstone Course: Populism, Democratic Backsliding, and Governance” című kurzusában. Professzor Peters, a közpolitika és a politikatudomány területének kiemelkedő alakja, többek között a terület legfontosabb tudományos szervezetének, az International Public Policy Association (IPPA) alapító elnöke. 

Hajnal György professzor “Az Illiberális Kormányzás Átalakulása Magyarországon: Egy Ideáltípus (?)” című előadásában betekintést nyújtott a populizmus, a demokratikus hanyatlás és a kormányzás kérdéseibe, különös tekintettel a magyar helyzetre. Az előadást élénk vita követte. 

A Pittsburgh-i Egyetemet a világ legjobbjai között tartják számon. Az egyetem Politikatudományi Programja különösen ismert élvonalbeli kutatásairól, valamint a kortárs politikai diskurzus alakításában játszott szerepéről. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.22. - 04:51:17