Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A Pénzügyi Szemle a Corvinus Egyetemhez kerül az Állami Számvevőszéktől

2023-04-06 16:31:29

A Budapesti Corvinus Egyetem április 1-jétől átvette a Pénzügyi Szemle szakfolyóirat alapítói és laptulajdonosi jogait az Állami Számvevőszéktől. A Corvinus célja, hogy megőrizze a Pénzügyi Szemle hagyományát, felépített értékeit, és tovább gyarapítsa a folyóirattal elért kiemelkedő eredményeket.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A folyóirat alapítói és laptulajdonosi jogainak átadása és átvétele hozzájárul ahhoz, hogy a pénzügyi területen született kutatási eredmények az oktatáson és a tudományos konferenciákon keresztül még szélesebb réteghez érjenek el, folytatva az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által az elmúlt évtizedekben elvégzett egyedülálló értékteremtést, valamint ezzel elősegítve a hazai pénzügyi kultúra fejlesztését. Az átadás-átvételről szóló dokumentumot Windisch László, az ÁSZ elnöke, valamint Takáts Előd, a Corvinus rektora írta alá. 

A negyedévenként megjelenő Pénzügyi Szemle közpénzügyi szakfolyóiratot 1954 májusában a Pénzügyminisztérium alapította, így közel 70 esztendős múltra tekint vissza. A lap elsősorban monetáris és fiskális politikai témában született kutatásokat közöl, amelyek egyaránt magukba foglalják az elméleti és az empirikus megközelítéseket. A Pénzügyi Szemlében megjelenő publikációk célja, hogy hiteles képet adjanak a pénzügyi rendszerről, valamint – a legfontosabb pénzügyi összefüggések tükrében – a közszféra és a nemzetgazdaság működésének főbb vonásairól, a felzárkózási, jövőépítési törekvésekről és a kapcsolódó szakmai vitákról. 

A Budapesti Corvinus Egyetem a modellváltás óta eltelt négy esztendőben megtöbbszörözte a magasan jegyzett nemzetközi folyóiratokban megjelent publikációinak számát. Emellett egyre több nemzetközileg is elismert szaktekintély érkezik a Corvinusra, elsősorban az egyetemen működő Corvinus Institute for Advanced Studies meghívására. A közgazdasági és társadalomtudományi tudásteremtésben és -terjesztésben a Corvinus nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is fontos szereplővé vált, a jövő társadalmi és gazdasági elitjének kiképzésében vállalt szerepe elvitathatatlan. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.28. - 03:04:32