Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A Magyarországon tanuló erasmusos külföldi hallgatók támogatása zavartalan 

2023-01-18 14:10:03

Az Erasmus+ programról meghozott uniós határozat többek között a határon túlról magyarországi egyetemekre érkező erasmusos magyar diákok támogatását sem veszélyezteti.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Nem érinti a Magyarországra érkező külföldi hallgatókat az alapítványi egyetemek kizárása az Erasmus+-programból – közölte a programot Magyarországon koordináló hatóság, a Tempus Közalapítvány. A tájékoztatás a szervezet honlapján olvasható magyarul és angolul is. 

Az Európai Tanács tavaly decemberi határozatában megállapított kizárás átmenetileg a 2024/25-ös tanévtől azokra a programokra vonatkozik, amelyekben a küldő intézmények közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működnek vagy amelyeket ilyen alapítványok tartanak fenn. A fogadó intézményekre nincs érvényben ilyen felfüggesztés, tehát a magyar felsőoktatási intézményekben tanuló külföldi hallgatók támogatása továbbra is az eddigi feltételek szerint valósul meg. Ennek megfelelően a határon túlról magyarországi egyetemekre érkező erasmusos magyar diákokat sem érinti az Erasmus+ programról meghozott uniós határozat. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.25. - 02:21:47