Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A kutatásmenedzsment szakma is képviseltette magát a Kutatók Éjszakáján

2023-10-13 14:00:00

Interaktív feladatok, pezsgő diskurzus és kerekasztal-beszélgetés is volt a “Katalizátorok a kutatásban: a kutatásmenedzsment” című programon.

Budapesti Corvinus Egyetem

A Kutatásmenedzsment, a European Research Grant Office (ERGO) és az Egyetemi Könyvtár szervezésében megrendezett “Katalizátorok a kutatásban: a kutatásmenedzsment” című program célja az volt, hogy az érdeklődőkkel közösen feltérképezze a kutatók és kutatásmenedzserek sikeres és hatékony munkájához szükséges jellemzőket és népszerűsítse a kutatásmenedzsment szakmát. 

A jelenlévők interaktív feladatok segítségével igyekeztek definiálni a kutatásmenedzsment fogalmát, és meghatározni azt, hogy a kutatástámogatási szakemberek milyen formában tudják elősegíteni a kutatók munkáját. Egyúttal pezsgő diskurzus alakult ki a kutatási ökoszisztéma működéséről és szereplőiről is. A programot egy kerekasztal-beszélgetés zárta, ahol a beszélgetőtársak arra keresték a választ, mitől lesz hatékony a kutatók és kutatásmenedzserek együttműködése, és miért is vonzó ez a két szakma.   

A Kutatók Éjszakáján bemutatkozó, interaktív program azt a nézetet erősített meg, hogy a nemzetközi törekvésekkel összhangban igény van arra, hogy a kutatásmenedzsment szakma is rendelkezzen pontos definícióval, és fontos megismertetni az egyetemi közösséggel a kutatásmenedzserek munkáját. 

A program szervezői és a kerekasztal beszélgetés résztvevői Farkas-Kis Máté, egyetemi tanársegéd, Fekete Judit, nemzetközi akadémiai pályázati vezető, Kurucz Erika, kutatási adatfelelős, Pap Melinda, vezető kutatási szakértő és Papp Gergő, vezető kutatási szakértő voltak.    

A Kutatásmenedzsment és az ERGO által nyújtott kutatástámogatási, valamint nemzetközi pályázatelőkészítő és projektmenedzsment szolgáltatásokról a szervezeti egységek intranet oldalán tájékozódhat. A Könyvtár kutatástámogatásáról az egyetem honlapján érhető el bővebb információ. 

 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.29. - 13:54:35