Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A külföldön érettségizett magyar állampolgárok mostantól a DreamApply-on keresztül jelentkezhetnek a Corvinusra

2022-03-01 16:01:51

A nemzetközi érettségivel rendelkező magyar állampolgárok mostantól a DreamApply rendszeren keresztül jelentkezhetnek a Budapesti Corvinus Egyetem angol nyelvű alapképzéseire idén május 15-ig.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Idén új nemzetközi felvételi eljárást vezettünk be a DreamApply rendszeren keresztül, sőt mi több most már a külföldi érettségit szerzett magyarok a legújabb kormányrendeletnek megfelelően egészen egyszerűen adhatják be jelentkezésüket a #CorvinUS-ra. 

Ha magyar vagy kettős állampolgár vagy és érettségi bizonyítványodat egy magyarországi nemzetközi gimnáziumban vagy egy külföldi iskolában szerezted, akkor nemzetközi önköltséges képzéseinkre a DreamApply rendszerünkön keresztül jelentkezhetsz. 

Eddig a magyar állampolgároknak a felvi.hu felületen kellett jelentkezniük. Ez csökkentette a sikeres felvételi esélyét, hiszen a felvi.hu, a magyar központi felvételi oldal elsősorban az állami érettségi vizsgát tevő diákoknak kedvez. Azonban a 2021. decemberi szabályozás lehetővé tette, hogy a nemzetközi gimnáziumot végző diákok nagyobb eséllyel pályázzanak, hiszen érettségijük most már ugyanolyan versenyképes lehet, mint bármely más, a Corvinusra felvételiző diáké. 

További kérdésed van a témával kapcsolatban? Írj az international.application@uni-corvinus.hu e-mail címre!

Az alapképzéseink listáját az alábbi linken találhatod. Jelentkezz most a Corvinusra ITT

A DreamApply felületről szóló tájékoztató cikkünket ide kattintva érheted el.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.20. - 12:05:25