Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A fenntarthatóság bajnokait segítették egyetemünk diákjai Bergenben

2023-10-27 10:25:00

Október elején rendezték a „NHH International Case Competition 2023” nemzetközi üzleti esetversenyt, ahol egyetemünket négy alapszakos hallgató képviselte.
Budapesti Corvinus Egyetem

Hallgatóink, Antal Laura, Buzás Bence, Gál Bence és Gáspár Tamás a Case Track, esetmegoldó kurzusrendszer Cases on International Business Startegy (CIBS) tárgy sikeres teljesítői közül kerültek kiválasztásra. A versenyt intenzív felkészülés előzte meg, amelyet Kozma Miklós, az Üzleti Gazdaságtan Tanszék egyetemi docense segítette.  

A kurzusrendszer során elsajátított ismeretek és a verseny előtti hetek munkája tette lehetővé, hogy hallgatóink eredményesen szerepelhessenek a világ 11 vezető gazdasági egyeteme mellett. 

„Számomra ez volt az első hivatalos nemzetközi megmérettetés, ahol csapatunkkal a Corvinust képviselhettük, és biztos vagyok benne, hogy azon túl, hogy nagyon értékes tapasztalat volt, amiből sokat tanultunk egyéni és csapat szinten is, maradandó emlék marad” – emelte ki Antal Laura. 

Az egy hétig tartó versenyen a versenyzők két valós üzleti problémára dolgoztak ki megoldási a javaslatokat. „A verseny mindkét fordulójában izgalmas kihívásokkal volt alkalmunk megküzdeni és egy nagyon színvonalas mezőnyben mérethettük meg tudásunkat olyan egyetemek hallgatóival, mint a USC Marshall, a CBS vagy éppen a University of South Carolina” – fűzte hozzá Antal Laura. 

Az első esetadó vállalat a 7Analytics nevű, fenntarthatóságot szolgáló, adatelemzésre épülő helyi startup vállalkozás volt. A csapatok mindössze 5 óra alatt dolgozták ki az Ázsiára irányuló terjeszkedési javaslatukat, mellyel hosszú távú ügyfélbázis-növekedést biztosíthatnak a cég számára. „Csapatunk szerencsésnek mondhatja magát, mert a 7Analytics CEO-ja előtt prezentálhatta megoldását, akinek a gondolataira tökéltesen ráéreztünk” – idézte fel Gál Bence. 

A második esetmegoldás során a versenyzők a Reitan Retail Grouphoz tartozó, REMA 1000 vállalat üzleti problémáján dolgoztak, amelynek lényege a fenntarthatósági célokban valóhatározott előrelépés kidolgozása volt a pénzügyi célokban való kompromisszumvállalás nélkül. 24 óra állt rendelkezésükre, hogy meghatározzák azt a stratégiai irányvonalat, amely által a vállalat megteremtetheti fenntartható kínálatát 2030-ig, az összetett ESG célrendszer mentén. 

A nemzetközi esetversenyeken nemcsak értékes szakmai tudásra és kapcsolatokra tehetnek szert hallgatóink, hanem maradandó élményekre is. „A döntő prezentációk után minden csapat egy privát szigetre utazott, ahol egy 6 fogásos social dinner keretén belül ünnepeltük meg a sikeres versenyt, és a győztes csapatot is!” – emlékezett vissza Gál Bence. 

A Norvégiában töltött egy hét alatt, lehetőség nyílt a helyi kultúra és környezet megismerésére is. „A szervezők teljes mértékben és sikeresen átadták a bergeni életérzést” – emelte ki Gál Bence. 

„Bergen magával ragadó; csodával határos módon egész héten napsütéses időben fedezhettük fel a várost: a kilátót, a kikötőt az Aurora hajóval, a norvég fjordokat, a halpiacot, a kis utcákat, a kulináris és szórakoztatóipari egységek rejtelmeit” – reflektált Antal Laura. 

„Kiváló lehetőség volt csapatunknak a fogékony norvég környezetben dolgozni a fenntarthatóság holisztikus és szűkebb gazdasági céljainak összehangolásán. A feladatként kapott problémák világjelenséget jelentenek. A Corvinus know-how megmutatása mellett nagy élmény volt tanulni másoktól, különösen a technológiai megoldással előálló amerikaiaktól és a legkomplexebb megoldást adó helyi norvég csapattól” – foglalta össze meglátásait Kozma Miklós, a csapat felkészítő tanára. 

“Köszönjük Kozma Miklósnak és a Case Track kurzusrendszer többi oktatójának, valamint a CIBS kurzust korábban elvégzett hallgatók szakmai tanácsait és iránymutatását, amely lehetővé tette, hogy csapatunk képviselhesse Egyetemünket Norvégiában!” – mondták a versenyzők. 

Szívből gratulálunk hallgatóinknak! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.15. - 05:29:26