Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A Danube Cup támogatja az ukrán oktatókat és hallgatókat 

2022-05-23 14:36:44

Az április 28-i Danube Cup konferencián a Kijevi Nemzeti Gazdasági Egyetem és az Izmail Állami Egyetem ukrán kollégái is részt vettek online. A konferencia szervezői keresték a segítségnyújtás lehetőségeit az ukrán felsőoktatás számára.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

Ukrajnában közel 1100 oktatási intézményben állt le a tanítás a rendkívül feszült háborús helyzet miatt. Országszerte sok tanterem vált használhatatlanná: megsérült, megsemmisült, vagy egyes területeken katonai célokra használják őket. Ez alól a felsőoktatás sem kivétel. A háború kezdete óta hallgatók és oktatók ezrei menekültek el az országból vagy szolgálnak az ukrán hadseregben. 

Az egyetemi oktatás és kutatás igen nehezen kivitelezhető  a háború alatt, ám az ukrajnai egyetemek igyekeznek online kurzusokat biztosítani diákjaiknak – amennyiben azok mentálisan vagy fizikailag képesek részt venni a kurzusokon. 

Az ukrajnai háború összehozta a felsőoktatási közösséget. Az április 28-i Danube Cup konferencián a Vadim Hetman Kijevi Nemzeti Gazdasági Egyetem és az Izmail Állami Egyetem ukrán kollégái is részt vettek online. Arról kérdeztük őket, hogy milyen segítségre lenne most szükségük a felsőoktatásban. 

Időközben az Izmail Állami Egyetem jelezte, hogy csatlakozni kíván a Danube Cup nemzetközi egyetemi hálózatához. Az egyetem a Duna mentén található. 

A Vadym Hetman Kijevi Nemzeti Gazdasági Egyetem munkatársai 2022. május 30-án, ukrán idő szerint 10-13 óra között online konferenciát szerveznek angol és ukrán nyelven Zoomon, melynek témája: Innovatív vállalkozás: jelen és jövőkép. A konferencia elnöke Prof. Liudmyla Petrenko. A releváns kutatással foglalkozó kollégák rövid absztrakttal jelentkezhetnek az alábbi linken.  

További információért a konferenciáról kérjük, vegye fel a kapcsolatot a szervezőkkel a ie_conf_2022@gmail.com e-mail címen. 

2022 októberére pedig két további egyetemi eseménnyel készül az intézmény: 

1. Vállalkozásgazdasági konferencia – élő helyszínen. A Kijevi Nemzeti Gazdasági Egyetem alternatív helyszínt keres arra az esetre, ha a háború kitart októberig. Petrenko professzor asszony minden helyszínötletet szívesen fogad e-mailen keresztül (liudmyla.petrenko.3@kneu.ua).  

2. Októberre várható a „Modern menedzsment stratégiai szükségletei” című online konferencia, valamint az Üzleti kihívások: döntéshozatal a jelenlegi körülmények között” című kerekasztalbeszélgetés is. Ennek kapcsán arra invitáljuk kollégáinkat, hogy vegyenek részt a „MENEDZSMENT: KIHÍVÁSOK A GLOBÁLIS VILÁGBAN” című monográfiában (beküldési határidő 2022. október 1.). Az előző monográfia 2020-ban jelent meg. Információ: tetiana.sobolieva@kneu.ua 

A Vadim Hetman Kijevi Nemzeti Gazdasági Egyetem munkatársait nagyon érdeklik a jövőbeni együttműködések és azon kutatási projektek, amelyek a háború utáni gazdasági fellendüléssel (Tetiana Sobolieva, Yeliena Prokhorova); digitalizációval és innovációval, fenntartható fejlődéssel (nemek közötti egyenlőség kérdésével, energiagazdálkodással) (Yuliia Lazarenko, Tetiana Sobolieva, Olena Shatilova), szellemi tulajdon-menedzsmenttel (Tetiana Sobolieva), interkulturális kommunikációval (Denys Lifintsev) vagy menedzsment- és vállalkozói ismeretek oktatásával (Yuliia Lazarenko, Yeliena Prokhorova) foglalkoznak. Ha épp együttműködési lehetőséget keres, pályázati projektet készít, vagy ha van betöltetlen pozíciója a témakörökben, kérjük, forduljon közvetlenül Tetiana Sobolieva egyetemi professzorhoz (tetiana.sobolieva@kneu.ua), aki jelenleg Budapesten tartózkodik. 

Továbbá, a szervezők örömmel jelentik be, hogy 2023-ban a Belgrádi Egyetem Szervezettudományi Kara ad otthont a Danube Cup konferenciának. A felelős akadémiai elnök Sandra Jednak professzor, nemzetközi együttműködésekért felelős dékánhelyettes. A Budapesti Corvinus Egyetem továbbra is a konferencia társszervezője marad. 

Danube Cup  

Dream it. Want it. Build it. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.18. - 20:57:47