Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A Corvinus rektorának interjúja a Telexen

2022-10-20 11:08:00

Takáts Előd rektor a Telexnek adott interjút.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

A Budapesti Corvinus Egyetem idén átalakította belső szerkezetét, a gyors változás néhány kiskirályság megszüntetését is hozta, ami nem járt konfliktusok nélkül – mondta a Telexnek Takáts Előd rektor. Az intézmény vezetője szerint az első alapítványi működésre váltó hazai egyetem nem cégként működik, ahol a dolgozóknak tudomásul kell venniük a vezetés döntéseit. Ezután is nagy szükség lesz a szenátus visszajelzéseire, de nem akartak évekig elhúzni egy vitát a reformról. Az egyetemen az elmúlt három évben megháromszorozódott a magasan jegyzett nemzetközi publikációk száma, egyre több a külföldi hallgató, versenyeznek és együtt is működnek Prágával, Varsóval, Pozsonnyal és Béccsel, de Kolozsvárra és Lisszabonra is figyelnek.

Amikor tavaly augusztusban rektor lett, azt mondta a Telexnek: a Princetoni Egyetemen szerzett tapasztalatai alapján szeretné, ha a Corvinuson is többet készülnének az órákra a hallgatók. Most egy év elmúltával már többet kell tanulni a Corvinuson is, mint korábban?

Ennél azért ez egy hosszabb kifutású folyamat. Zajlik egy szak- és tantárgyfejlesztési munka az egyetemen. Ennek során építjük be a tantárgyakba azokat az információkat és kompetenciákat, amiket a hallgatóknak meg kell tanulniuk. Amikor egy új szakot fejlesztünk, akkor mindig növeljük a diákok terhelését, hogy nagyobb legyen a különbség a bemeneti és a kimeneti kompetenciák között. Azért már több megújult szakon a felméréseink azt mutatják, hogy jelentősen, néhol a korábbi többszörösére ugrott a megtanulandó mennyiség.

Az interjú teljes terjedelmében ezen a linken olvasható.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.29. - 01:20:33