Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A Corvinus rektora és oktatói a Magyar Közgazdasági Társaság elnökségében 

2023-05-15 14:17:03

A Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) legutóbbi küldöttgyűlésén megválasztották a vezető tisztségviselőket a következő három évre.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

A Budapesti Corvinus Egyetemen megtartott küldöttgyűlésen a tagok újabb három évre Pleschinger Gyulát, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagját választotta az MKT elnökévé. Az idén 129 éves, több mint 3 ezer tagot számláló egyesület főtitkári posztját továbbra is Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója töltheti be. 

Az MKT 28 szakosztályának és 17 megyei szervezetének küldöttei új elnökségi tagokat is választottak Takáts Előd egyetemi tanár, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora, az MKT Monetáris Politikai Szakosztályának elnöke, valamint Soós Gabriella, az ELTE egyetemi adjunktusa, a BGE tudományos munkatársa, az MKT Heves Megyei Szervezetének, valamint Kereskedelmi Szakosztályának titkára személyében. Palotai Dánielt IMF ügyvezető igazgatót, a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány kurátorát, Andor László volt uniós biztost, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi docensét, az Európai Progresszív Tanulmányok Alapítvány főtitkárát és Bod Péter Ákost a Budapesti Corvinus Egyetem professor emeritusát, az MTA doktorát pedig alelnökévé választotta a társaság. 

A küldöttgyűlésről szóló beszámoló az MKT honlapján olvasható. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.23. - 10:16:53