Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A Corvinus munkatársai vezető szerepet vállalnak a PRME fenntarthatósági kezdeményezés regionális szervezetében

2024-04-24 09:02:00

A Corvinus Egyetemen tartották az ENSZ által támogatott fenntarthatósági kezdeményezés, a PRME hálózat idei találkozóját, ahol Dr. Ásványi Katalint választották meg a Kelet-Közép-Európai Tagozat vezetőjének.
Budapesti Corvinus Egyetem

7 ország 16 intézménye képviseltette magát az ENSZ égisze alatt működő nemzetközi platform, a Principles for Responsible Management Education (PRME) kelet-közép-európai találkozóján, melyet 2024 áprilisában a Corvinus Egyetemen tartottak. 2019 után másodszor volt egyetemünk házigazdája az eseménynek, a járvány után pedig ez volt az első személyes találkozó. 

A workshopon a Corvinus felsővezetése is részt vett és felszólalt, köztük Domahidi Ákos kancellár, valamint Zsóka Ágnes akadémiai fejlesztésekért felelős rektorhelyettes. A részvétel kapcsán a vendégek külön ki is emelték a Corvinus felsővezetésének elkötelezettségét a fenntarthatóság és a PRME közössége iránt. 

A kétnapos eseményen a fenntarthatóságot érintő szakmai, módszertani víziókat, kooperációs lehetőségeket vitatták meg a résztvevők, akik Csehországból, Észtországból, Kazahsztánból, Lettországból, Magyarországról, Szlovéniából és Ukrajnából érkeztek. Részt vettek továbbá az eseményen a Magyar Egyetemek Fenntarthatósági Platformjának olyan tagjai, akik még nem PRME tagok, de intenzíven érdeklődnek a lehetőség és a csatlakozás iránt. 

A program során közösségi partnerekkel is találkozhattak a vendégek a Corvinus Science Shopnak köszönhetően. Az intenzív networking és a potenciális partnerségek feltárása mellett a résztvevők jó gyakorlatokat osztottak meg egymással az oktatás, a kutatás, a működés és az outreach területén. 

Ezen az eseményen választotta meg a közösség 3 éves mandátummal (a 2024-2027-es ciklusra) a PRME CEE Chapter vezetőit és a Steering Committee tagjait, akiket egyhangúlag támogattak. Munkatársunk, Dr. Ásványi Katalin, a Fenntarthatósági Menedzsment és Környezetgazdaságtan Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, az ERS Hub Irányító Testületének elnöke a PRME kelet-közép-európai tagozatának vezetője lett, Dr. Nemes Zsófiát, a Tanszék adjunktusát pedig a szervezet titkárává választották. Varga Andrea, a Corvinus nemzetközi kapcsolatok és akkreditációk koordinátora pedig a tagtoborzás és elkötelezettség vezetője lett. 

A rendezvény a PRME i5 projekt támogatásával, az IEDC Bled School of Management partnerségével valósult meg. A Budapesti Corvinus Egyetem külön köszönetet mond a rendezvény megszervezésében való közreműködéséért az IEDC-t képviselő Marina Schmitz-nek. 

A megválasztott testület teljes névsora: 

Chapter Chair: Dr. Ásványi Katalin (Budapesti Corvinus Egyetem) 

Chapter Secretary: Dr. Nemes Zsófia (Budapesti Corvinus Egyetem) 

Co-Vice-Chairs: 

  • Liudmyla Kosovich, KROK Business School, Ukrajna 
  • Dušan Kučera, Prague University of Economics and Business, Csehország 
  • Marina Schmitz, IEDC-Bled School of Management, Szlovénia 

További vezetők: 

  • Head of Member Recruitment and Engagement: Varga Andrea (Budapesti Corvinus Egyetem) 
  • Head of Faculty Development Programmes: Putzer Petra (Pécsi Tudományegyetem) 
  • Head of Student Engagement: Marina Dimitrova Stefanova, Sofia University, Bulgária 

Tagok:  

  • Rok Ramsak, IEDC-Bled School of Management, Szlovénia 
  • Inga Lapina, Riga Technical University, Latvia 
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.06. - 09:00:21