Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A Corvinus közvetlenül egyeztet a szakmai szervekkel az Erasmus és a Horizont programok új jogi és pénzügyi hátteréről

2023-01-10 08:09:12

Megkezdtük az egyeztetéseket az uniós támogatásokra vonatkozó új szabályok jogi értelmezéséről. A kormányzati tájékoztatás szerint az idei erasmusos csereprogramok zavartalanul megvalósulhatnak. Amint további részletek állnak rendelkezésünkre, azonnal tájékoztatjuk az egyetemi polgárságot.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A sajtóban ma megjelent információk alapján nem kaphatnak friss támogatásokat az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+ együttműködési és oktatási csereprogramból, valamint a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogramból azok a magyarországi oktatási intézmények, amelyek közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működnek vagy amelyeket ilyen alapítványok tartanak fenn.

A Budapesti Corvinus Egyetem értesült az Európai Bizottság döntéséről mind a Horizont program, mind az Erasmus program kapcsán és felvette a kapcsolatot az illetékes szakmai szervekkel.
A Horizont Európa programot érintően – amely Európa kulcsfontosságú kutatási és innovációs pályázati rendszere – az egyetem a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalon belül működő Horizont Európa Nemzeti Kapcsolattartói hálózattal áll kapcsolatban annak érdekében, hogy tisztázzák, a döntés mit jelent a Corvinusra nézve.

Az Erasmus programot érintő uniós döntés kapcsán az illetékes szakminisztérium azt közölte, hogy „a jelenleg futó és 2023-ban az egyetemek által pályáztatott felsőoktatási hallgatói, oktatói csereprogramokat nem érinti az Európai Bizottság tavaly év végi döntése. Az erre vonatkozó pénzügyi keretek biztosítottak, így a hallgatókat semmilyen hátrány nem érheti.” A teljes közlemény itt olvasható.

Amint további részletek állnak rendelkezésünkre, azonnal tájékoztatjuk az egyetemi polgárságot. Az egyetem a jelen információi alapján ennél több konkrétumot egyelőre nem tud közölni.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.30. - 02:52:18