Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A Corvinus is a MOB sportolókat segítő tanulmányi programjának partnere lett

2023-11-30 15:05:00

A Magyar Olimpiai Bizottság 23 felsőoktatási intézménnyel írt alá együttműködési megállapodást szerdán a szervezet Kettőskarrier-programjáról.
Budapesti Corvinus Egyetem

Huszonkét egyetem – köztük a Budapesti Corvinus Egyetem –, valamint egy főiskola írta alá szerdán a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Kettőskarrier-programjáról szóló megállapodást. A program a sportolóknak segít céljaik elérésében (legyen szó fizikai vagy mentális segítségről), illetve abban, hogy ne kelljen választaniuk a sport és a tanulás, illetve a sport és a munka között. Ennek részeként az élsportolók akár egyéni tanrend mellett mindenképp továbbtanulhatnak a versenyekre vagy éppen az olimpiára való felkészülés mellett. Az ünnepélyes aláírást konferencia előzte meg. 

A néhány hete indult Kettőskarrier-programra eddig 17 sportág 86 versenyzője jelentkezett – főleg egyéni sportágak képviselői keresték meg a MOB-ot, de jelentkeztek a vízilabda, a kézilabda és a röplabda sportágakból is. Több, corvinusos érintettségű sportoló is jelezte részvételi szándékát a programba, így például a Corvinus jelenlegi hallgatója, Märcz Mira Csenge röplabdázó, illetve az itt végzett párbajtőrvívó, Borsody Emma Beáta és Pétervári-Molnár Bendegúz Pál evezős is. Jelenleg 27 érvényes sportolói megállapodása van a MOB-nak, 9 van folyamatban, 32 sportolóval pedig már személyes konzultáció zajlott. Ez azt mutatja, hogy a program mindenképp hiánypótló, és hogy nagy igény van rá az élsportolók körében, akik közül többen jelenleg éppen a 2024-es párizsi olimpiára készülnek, úgyhogy az oda vezető úton tudja segíteni őket a Magyar Olimpiai Bizottság, amely egyébként küldetésének is tekinti ezt a fajta segítségnyújtást. 

A MOB Kettőskarrier-programjával együttműködő felsőoktatási intézmények: Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Debreceni Egyetem, Edutus Egyetem, Eötvös József Főiskola, Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Károli Gáspár Református Egyetem, Kodolányi János Egyetem, Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem, Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, Miskolci Egyetem, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Neumann János Egyetem, Nyíregyházi Egyetem, Óbudai Egyetem, Pannon Egyetem, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem és a Soproni Egyetem.  

Forrás: olimpia.hu/Corvinus, fotók: MOB-Média/Szalmás Péter 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.14. - 22:06:03