Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Hallgatóink képviselték Európát az ausztráliai esetoldó versenyen

2022-10-06 10:45:50

A világ vezető gazdasági egyetemeinek részvételével rendezték meg a UTS Global Case Competition nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyt Sydneyben, szeptember elején.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Szeptember elején került megrendezésre a UTS Global Case Competition nevű nemzetközi üzleti esettanulmányi verseny Sydneyben. A versenyen a világ vezető gazdasági egyetemei vettek részt. Egyetemünket négy alapszakos hallgató, Kovács Réka, Fehér Zoltán, Szabó Kíra Alícia és Szilágyi Tekla Tamara képviselte. A csapatot a felkészülésben Pistrui Bence László, az Üzleti Gazdaságtan Tanszék egyetemi tanársegédje segítette.

Az egyhetes ausztrál verseny alatt a résztvevő csapatok két esettanulmányt oldottak meg. Az első eseten 6 óra hosszat dolgoztak a csapatok, ennek témáját a Celebral Palsy Alliance nevű non-profit vállalkozás hozta, akik központi idegrendszeri sérülésben szenvedő gyermekkel foglalkoznak. A második, hosszú eset során 24 óra alatt az ausztrál QBE Insurance nevű biztosító vállalat problémájára dolgoztak ki megoldási javaslatokat.

Egyetemünk csapatának erőssége az alapos elemzésekben, a prezentáció logikus, érthető felépítésében és a kreatív megoldásokban rejlett. A szakmai zsűri külön kiemelte, hogy a csapat bátran gondolkodott, amely túlmutatott a hagyományos gondolkodás keretein.

A szakmai tapasztalatok mellett hallgatóink életre szóló élményekkel is gazdagodtak, bár a dobogós helyezés most elmaradt. A verseny során kirándulásokon és csapatépítő eseményeken is részt vettek. Lehetőségük nyílt nemzetközi kapcsolatok, barátságok kiépítésére is.

Fehér Zoltán kiemelte, hogy egy nemzetközi versenyen egyedüli európai csapatként részt venni hatalmas élmény. Szilágyi Tekla és Kovács Réka elmondták, hogy a verseny során rengeteg közvetlen, barátságos és motiváló emberrel találkoztak, akikkel az azonos céloknak köszönhetően hamar megtalálták a közös hangot.

Hallgatóink a tanulmányaik során elvégzett Vállalatgazdaságtan Piramis (Case Track) negyedik kurzusán, a Cases on International Business Strategy (CIBS) kurzuson tanúsított teljesítményük alapján kerültek kiválasztásra.

Fehér Zoltán kiemelte, hogy a Case Track során a hallgatók valós vállalatokkal, valós problémákon dolgoznak, amely egy egyedülálló lehetőség, hiszen képessé teszi őket komplex üzleti problémák átlátására és struktúrált megoldására. Szabó Kíra szerint, a Case Track értékét az adja, hogy szakmai tudással, gyakorlati ismeretekkel, magabiztossággal, szakmai kapcsolatokkal, barátokkal és életre szóló élményekkel lehet gazdagodni általa. Szilágyi Tekla kiemelte, hogy a Vállalatgazdaságtan Piramisnak köszönhetően a hallgatók képesek lépésről lépesre fejlődni, megismerni melyek azok a területek, amelyek erősségeik vagy épp gyengeségeik. A kurzus hallgatói a sikerek mellett azt is megtanulhatják, hogyan lehet a kudarcaikat kezelni.

Büszkék vagyunk hallgatóinkra és szívből gratulálunk a csapatnak a tisztes helytállásért az erős mezőnyben!

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.23. - 13:24:06