Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A Corvinus Egyetem első alkalommal díjazta a kutatási kiválóságot

2021-05-21 14:14:00

Első alkalommal adták át a Corvinus Kutatási Kiválóság (CKK) pályázat díjait.
Budapesti Corvinus Egyetem

A Budapesti Corvinus Egyetem azokat a kollégáit jutalmazta, akik kiemelkedő kutatással hívták fel a nemzetközi tudományos közösség figyelmét az intézményre. Idén összesen 52 érvényes pályázat érkezett, ebből 33-at díjaztak összesen bruttó 80 millió forint értékben.

A kutatási területért felelős rektorhelyettes szerint itt az ideje a Corvinus Egyetemen elismerni az aktív, nemzetközileg látható kutatási tevékenységet folytató munkatársakat, és a CKK pályázattal is ösztönözni minden kollégát a kutatásra, illetve minél rangosabb folyóiratokban történő publikálásra.

A rektorhelyettes elmondta, hogy a kutatások értékelése során nemzetközi sztenderdből indultak ki, de igyekeztek minél igazságosabb rendszert felépíteni, ezért a legrangosabbnak ítélt közgazdasági, gazdálkodástudományi és társadalomtudományi folyóiratokban publikált tanulmányok mind számítanak.
A bírálat folyamata során az Article Influence Score (AIS) érték segítségével azt vizsgálták, hogy múltbeli idézettségi adatok alapján mekkora várható hatása lehet a jövőben egy adott folyóiratban megjelent tanulmánynak, de ez még nem elegendő a díjazáshoz. 
Az elmúlt három év kutatási eredményei alapján ítélték oda a díjakat az alábbi kategóriákban:

  • PhD hallgatók (6 díjazott)
  • Fiatal oktató-kutató (8 díjazott)
  • Senior oktató-kutató (19 díjazott)

A bíráló bizottságban Dr. Magyarics Tamás, az ELTE Angol-Amerikai Intézetének egyetemi tanára, Dr. Virág Gábor, a University of Toronto Mississauga oktatója, Dr. Bart Maccarthy, a Notthingham University Business School professzora, valamint Dr. Vastag Gyula kutatásért felelős rektorhelyettes foglaltak helyet.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.22. - 00:47:14