Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A Corvinus csatlakozott a Budapest Global városfejlesztési kezdeményezéshez

2024-04-19 11:19:00

A Corvinus célja, hogy tudásmegosztással, nemzetközi kapcsolataival részt vállaljon a Budapest előtt álló lehetőségek kiaknázásában és a kihívások leküzdésében. A tegnap aláírt csatlakozással az egyetem aktívan hozzá kíván járulni Budapest és a fiatalok jövőjének alakításához, a fenntarthatóság és az innováció ösztönzéséhez.
Budapesti Corvinus Egyetem

A Budapesti Corvinus Egyetem április 18-án megkötötte azt a szerződést, amelynek révén tagja lett a főváros élhető, modern fejlesztését célzó Budapest Global Egyesületnek. Az aláíróünnepségen Anthony Radev, a Corvinus elnöke, valamint Baranyai Dávid, a Corvinus vállalati és intézményi kapcsolatainak igazgatója képviselte az egyetemet. 

 

„Egyik küldetésünk, hogy tudatosan építsük beágyazottságunkat a helyi társadalomba, és megosszuk a helyi közösséggel mindazt a naprakész nemzetközi tudományos ismeretet, amelynek birtokában vagyunk. Az egyetemen létrejövő új szakmai tudás, a kutatási eredmények alkalmazásával ugyanis serkenthetjük az innovációt és a gazdasági növekedést, hatékonyabbá és fenntarthatóbbá tehetjük a városfejlesztési projekteket, optimalizálhatjuk mind a városi infrastruktúrát, mind a szolgáltatásokat” – hangsúlyozta Anthony Radev, a Corvinus elnöke. Hozzátette: „Az egyetemen a Fenntartható Fejlődés Intézet részeként működő Fenntarthatósági Menedzsment és Környezetgazdaságtan Tanszék, a Gazdaságföldrajz és Városfejlesztés tanszék, valamint a Vállalati és Intézményi Kapcsolatok számos meghatározó vállalkozással és kutatóintézettel kialakított partneri hálózata olyan kiváló tudásközpontokat jelentenek, amelyek ennek a tudástranszfernek a motorjai lehetnek.”  

 

A Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapest Global városfejlesztési egyesület között létrejött kapcsolat számos közös értéket tud kibontakoztatni. Az egyetemek, így a Corvinus is hagyományosan a fenntarthatóság, az innováció és a technológiai fejlődés élharcosai, melyek tökéletesen illeszkednek a Budapest Global által képviselt értékekhez. Mindkét szervezet elkötelezett a klímaváltozás elleni aktív cselekvés mellett és támogatja a városi fenntarthatóságot. Mindkét fél fontosnak tartja az erőforrások és szakértelem megosztását, valamint a köz- és magánszféra, valamint az egyetemi és a vállalati szektor közötti hatékony együttműködést.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.02. - 02:46:07