Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A Corvinus BizIT üzleti informatikai esettanulmányi verseny győztese képviseli az Egyetemet nemzetközi színtéren

2021-12-15 12:27:41

Szoros küzdelemben a Pain&Company csapata nyerte meg a 2021. évi Corvinus BizIT üzleti informatikai esettanulmány versenyt, ezzel bebiztosították helyüket a University of Minnesota által rendezett 2022-es nemzetközi esettanulmányi versenyen.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A Corvinus BizIT-na csapatoknak két fordulóban kellett helytállniuk és az értékelőket lenyűgözniük, akik között korábbi nemzetközi megmérettetéseken eredményesen szereplő hallgatók is szerepeltek. A versenyt féléves felkészülés előzte meg, 

Az első fordulóban, az assessment center stílusú megmérettetésben a csapatoknak két órájuk volt egy eset megoldására és prezentálására, miközben az értékelők végigkövették a munkájukat. 

Az első fordulóban a kriptoeszközök vállalati felhasználásának problémáját járták körül, valamint arra a kérdésre keresték a választ, hogy miért és miért nem érdekes kriptoeszközöket használni, akár fizetési lehetőségként, akár vagyonkezelési, befektetési célokkal. A téma több szempontból is aktuális: a Tesla példáján keresztül láthattuk, hogy a vezetői ambíciók, az innováció iránti vágy hogyan találkozik a piac értékelésével és a kriptoeszközök számviteli elszámolásával kapcsolatban. Annak ellenére, hogy a Tesla visszalépett a Bitcoin felhasználásától, sok vállalat elfogadja a kriptoeszközöket, sőt a vállalati treasury funkciók a vagyonkezelési portfolióban is megjelenítik. 

A második fordulóban, a döntőben egy hosszabb esetet kellett a hallgatóknak feldolgozniuk, amely egy mezőgazdasági digitális átalakítási kihívás elé állította őket. Míg a legtöbb termelési, termékelőállítási folyamatban az átfutási idők, termékköltségek és várható kimenetek jól számíthatóak, addig a mezőgazdaság természeténél fogva jóval több bizonytalanságot hordoz. Az adatok összegyűjtése, feldolgozása és az ezek alapján számított előrejelzések ellenére rengeteg lehetőséget hordoznak magukban. A versenyzők prezentációi  az adat alapú döntéshozatal mellett az automatizáció továbbfejlesztésében láttak további lehetőségeket. 

A döntőben a csapatoknak 20 perc állt rendelkezésükre javaslataikat bemutatni. A bírálók a prezentációk alatt és azt követően is feltehették kérdéseiket. 

A BizIT nyertes csapatának tagjai: Deák Ádám, Soós Gábor és Várhegyi Botond. 

A döntőben azokat a hallgatókat is kiválasztották az értékelők, akik a Simon Fraser University által szervezett CaseIT nemzetközi esettanulmányi versenyen fogják képviselni a Corvinus Egyetemet, ők Bunevácz Regina, Kostyal Dániel,Várhegyi Botond és Zombori Péter. 

A kiválasztott csapatok felkészítése folytatódik, hiszen a CaseIT nemzetközi verseny 2022. február 20-án, míg a CoMIS március 23-án kezdődik. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.28. - 16:44:11