Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A Corvinus adott otthont a 2. magyar Kutatásmenedzsment Szakmai Napnak

2024-04-03 10:53:00

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) második alkalommal rendezte meg a Kutatásmenedzsment Szakmai Napot, amelyet ezúttal a Corvinus Egyetemmel közös rendezésben tartottak meg a Fővám téri campuson. A március 20-i rendezvényre összesen 35 hazai intézményből - egyetemről és kutatóközpontból - több, mint 70 kutatásmenedzser kolléga vett részt.

Budapesti Corvinus Egyetem

Kónya István, a Corvinus Doktori Iskolák dékánja köszöntő beszédében kiemelte, a szakmai nap kiválóan tükrözi a Corvinus Egyetem elkötelezettségét a kiváló tudományos-kutatási ökoszisztémát kialakítása iránt. Ez az ökoszisztéma nem működhetne hatékonyan a kutatásmenedzserek elhivatott munkája nélkül. A kutatásmenedzsment egy olyan dinamikusan változó szakterület, amely az utóbbi években egyre fontosabbá válik különösen a nemzetközi kutatásfinanszírozási környezetben megfigyelhető növekvő verseny miatt. A szakma folyamatosan fejlődik és specializálódik, és a hozzáértő szakemberek szerepe egyre kiemelkedőbbé válik. 

Az eseményen Schenk Borbála, az NKFIH Nemzetközi Főosztályának vezetője, ismertette a Hivatal nemzetközi portfólióját. Fekete Judit, az egyetem European Research Grant Office (ERGO) részlegének vezetője bemutatta a Corvinus Egyetemen működő kutatás- és pályázattámogatási ökoszisztémát, valamint a terület legújabb törekvéseit és elért eredményeit.  

Számos intézmény osztotta meg a kollégákkal a jó gyakorlatait a kutatástámogatás, pályázat-előkészítés és projektmenedzsment téren, köztük a Pannon Egyetem, a HUN-REN Társadalomtudományi Kutatóközpont, a Bay Zoltán Nonprofit Kft, valamint a HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ.  

A résztvevők egy workshop keretén belül azt is megvitathatták, mi a siker kulcsa a nemzetközi pályázati színtéren való jelenlét szempontjából.  

Az NKFIH ősszel rendezi meg a következő Kutatásmenedzsment Szakmai Napot, melyre minden hazai kutatással foglalkozó intézmény kollégáit várják a tapasztalatcserére és a legfrissebb információk megosztására. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.29. - 21:39:21