Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

80 volt hallgatónk tért vissza a ’92-es alumni évfolyamból, hogy megünnepeljék különleges évfordulójukat

2023-12-06 13:14:00

A Corvinus Alumni & Karrier iroda meghívta az egyik legaktívabb alumnicsoportját, hogy az őszi szemeszterben az Egyetemen ünnepelhessék meg hivatalosan a 30. évfordulójukat.
Budapesti Corvinus Egyetem

Az 1992-ben végzett évfolyam 80 alumnája és alumnusa tért vissza az alma materébe, hogy hivatalosan is megünnepeljék a diploma megszerzése óta eltelt 30 évet. Az esemény nemcsak a régi szép időkre való visszaemlékezésről szólt, hanem lehetőséget adott arra is, hogy bemutassuk a közösség erejét és az önkéntes szerepvállalás fontosságát is egy aktív alumni évfolyamon belül. 

Az esemény egy önkéntes közösségi vezető bevonásával valósult meg, akinek hatalmas lelkesedése és az alumni társaival való kapcsolattartás iránti szenvedélye lehetővé tette, hogy ez az évfolyam rendszeresen találkozhasson az Egyetem falain kívül, közösségi fórumon tartsák a kapcsolatot, és hogy különösen érdekeltek legyenek abban, hogy karrierjük és magánéletük ezen szakaszában önkéntes tevékenységeket vállaljanak az Egyetemen. 

A résztvevők a pénzügytől a nemzetközi kapcsolatokon át végzettekig képviseltették magukat, mindannyian egyaránt a magán- és a közszférában betölthető pályafutás hírnökeiként. Nagyon örültek, hogy ismét személyesen találkozhattak egymással, és hogy Dr. Anthony Radev, az Egyetem elnöke, valamint Dr. Serge Sych, stakeholder elköteleződésért felelős alelnök nemcsak köszöntötte őket, hanem mindketten kiemelték az összetartó közösség erejét és az egykori hallgatók egyetemi életben vállalható önkéntes szerepeinek a fontosságát.  

Az alumni közösség számos módon segíti a jelenlegi corvinusos hallgatók szakmai tapasztalatainak gyarapítását. Sokan vállalnak mentori szerepet akár karriertanácsadás, akár gyakornoki és munkalehetőségek megosztása formájában; mások vendégelőadóként térnek vissza, alumni irányítóbizottságban tagok, osztálytalálkozókat szerveznek, nemzetközi csoportok vezetőiként tevékenykednek, vagy az Egyetemet népszerűsítik a leendő hallgatók körében. Fontosnak tartjuk, hogy minden önkéntes szerepvállalást alumni tagjaink egyéni igényeihez igazítsunk, és már alig várjuk, hogy az 1992-es évfolyamból sokakkal együtt dolgozhassunk 2024-ben. 

Csodálatos volt látni, ahogy egy ilyen összetartó közösség visszatért az alma materébe egy közös ünneplésre. Köszönjük mindenkinek, hogy csatlakozott hozzánk, és nagyon várjuk, hogy hamarosan újra találkozhassunk! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.19. - 23:57:05