Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

4 csapat utazik a Danube Cup nemzetközi döntőjére Passauba és Regensburgba 

2023-05-02 14:23:54

Danube Cup hazai döntő a Munch és a FlyingAds alapítóival.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Április 19-én rendezték meg a Danube Cup 2023 magyarországi döntőjét a Budapesti Corvinus Egyetemen. A versenyen a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapatai vehettek részt, akik szakmai zsűri előtt mutatták be validált startupötleteiket. 

A Danube Cup története 2016-ra nyúlik vissza, amikor a két alapító egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem meghirdette az első startupversenyt. További két évig csak ez a két egyetem versenyzett egymással. 2019-ben a kupa nemzetközivé vált: osztrák és szerb egyetemek is csatlakoztak a versenyhez. 2021-ben még nagyobb létszámmal, három új egyetemmel és egy újabb országgal kibővülve a Danube Cup-ot online rendezték meg, ahol egy belgrádi csapat vehette át a győztes kupát. 

2022-ben rendezték meg először a kupa nemzetközi döntőjét: a házigazda pozíciót a Wirtschaftsuniversität Wien (WU) kapta meg Ausztriában, és a JKU Linz csapata vihette haza a trófeát. Idén a májusi nagydöntőben 4 ország nyolc egyetem startup csapatai mérkőznek majd meg egymással májusban Passauban és Regensburgban.  

A Danube Cup magyarországi döntője remek lehetőség volt a két alapító egyetem 2-5 fős csapatai számára, hogy értékes nyereményekért és ami még fontosabb, üzleti ismeretekért versenyezzenek. Az április 19-i versenyre 11 jelentkezőből nyolc csapat kapott meghívást, hogy bemutassa 3 perces pitch-ét.  

A zsűri tagjai:  

  • Luca Bárdió, Co-founder, Kikapcs 
  • Emese Pancsa, CEO, Compocity 
  • Lénárd Horgos, Absolvo, Founding Partner 
  • Máté Varga, 77 Elektronika Ltd., Head of EmTeg 
  • Tamás Balassa, freelance consultant, volt Starschema CFO 

Amíg a zsűri döntött, a Munch alapító tagja, Perepelica Kirill és Rátz Levente, a FlyingAds CEO-ja beszélgettek a hazai vállalkozásindítás lehetőségeiről és a vállalkozó lét körülményeiről Magyarországon. Kirill kiemelte, a legfontosabb, hogy a vállalkozó személetű hallgatók merjenek elindulni a vállalkozói álmaik megvalósítása felé vezető úton. „Just do it”, ahogy Kirill fogalmazott, amit Levente is megerősített.  

Összesen négy csapat – két csapat a Corvinusról és két csapat a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről – került be a németországi nemzetközi döntőbe. Mind a négy kiválasztott csapat innovatív ötleteket és lenyűgöző üzleti érzéket mutatott be. Érdekesség, hogy a közönségszavazás során a résztvevők ugyanazokat a csapatokat díjazták volna, mint a zsűri is (a zsűri nem látta a közönségszavazás eredményét). A díjazottak: 

  • A harmadik helyen holtversenyben az Aprently és a Gellit végzett. Az Aprently egy olyan ingatlanportál, amely a lehető leggyorsabban összekapcsolja a bérlőket és kiadókat a közép- és hosszú távú bérlésekhez. Eközben a Gellit gyártási infrastruktúrát kínál a farmok számára, az állati hulladékot kiváló minőségű műtrágyává és talajjavító termékké alakítja át. 
  • A második helyen a Workredible nevű csapat végzett, amely az utazást kívánja forradalmasítani azáltal, hogy rövid távú munkalehetőségeket kínál főleg azoknak a diákoknak, akik nem engedhetik meg maguknak az utazás költségeit. A platform a kívánt úti célban kínál lehetőségeket, így az utazók fedezni tudják az utazás költségeit, miközben munkatapasztalatot is szereznek. 
  • Az első helyet az Arterio nevű startup nyerte el, amely egy forradalmi, hordható vérnyomásmérő szalagot hozott létre, amely folyamatosan képes a mérést biztosítani. Ez az innováció lehetőséget kínál arra, hogy a kórházak számára olcsóbb technológiát biztosítson, amely így nagyobb mennyiségben vásárolható meg, és jobban kielégíti a kórházak igényeit ezen a területen. 

A fiatal diákok a budapesti egyetemekről egytől egyig kiváló vállalkozói szellemmel rendelkeznek. A májusi nemzetközi döntő rendkívüli lehetőség lesz a magyar diákoknak arra, hogy szélesítsék látókörüket és nemzetközi kapcsolatokat szerezzenek. Ezúton is gratulálunk minden csapatnak, aki bemutatta a zsűri számára innovatív ötletét! 

A Danube Cup rendezvényei nem jöhettek volna létre a támogatók nélkül: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, 77 Elektronika Kft., Tresorit, Exi-tech powered by Zenosyne. Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület, Nemzeti Tehetség Program. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.04. - 18:56:08