Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

30 éves a doktori képzés a Corvinuson

2024-03-14 10:15:00

2024. március 7-én az Egyetem megújult Gellért Campusán ünnepeltük a doktori képzések harmincadik évfordulóját, egyben a Stipendum Hungaricum ösztöndíjprogram tizedik születésnapját is.

Budapesti Corvinus Egyetem

Az esemény célja volt, hogy összehozzák az egyetem professzorait, volt és jelenlegi doktoranduszait, valamint az érdeklődő közönséget egy közös ünneplésre. 

A rendezvény Dr. Szabó Lajos megbízott rektor és Dr. Balázs Zoltán, a Doktori Tanács elnökének nyitóbeszédével kezdődött, ahol hangsúlyozták a doktori képzések szerepét a tudomány és a társadalom előrehaladásában.  

Ezután következett a 3MT (Three Minute Thesis) verseny, amit először rendeztek meg a Corvinuson és az országban. A doktoranduszoknak három perc állt rendelkezésükre, hogy érthető és meggyőző módon számoljanak be kutatási projektjeikről, miközben a zsűri és a közönség értékelte előadásaikat. 

Ezt követően az egyetem alumnijai léptek színpadra, akik tapasztalataikat megosztva arról számoltak bet, hogyan formálta őket a Corvinus Doktori Iskoláiban eltöltött idő. 

A nap további részében a Stipendum Hungaricum ösztöndíjprogram évfordulóját ünnepeltük egy kvízjáték formájában, ahol a résztvevők játékos formában bővíthették ismereteiket az ösztöndíjprogramról. A kvíz után az esti órákban a Doktori Iskolák és a Doktorandusz Önkormányzat közös fogadása elegáns záróakkordja volt a napnak. 

Az évforduló nemcsak a múlt sikereit ünnepelte, hanem a jövő felé is tekintett, bizonyítva, hogy a Corvinus Doktori Iskolái továbbra is elkötelezettek amellett, hogy előremozdítsák a tudományos kutatást és támogassák a diákokat akadémiai és szakmai fejlődésükben. 

Kapcsolódó hír: https://www.uni-corvinus.hu/post/landing-page/doktori-landing/ 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.28. - 05:18:11