Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

12 termelővel és visszatérő vásárlókkal rendezték meg az októberi Termelői Piacot

2023-10-20 11:43:00

Ismét volt Termelői Piac a Corvinuson, ezúttal még több termelővel és szélesebb választékkal várták a vásárlókat.

Budapesti Corvinus Egyetem

12 termelő vett részt az októberben megrendezett corvinusos Termelői Piacon, a tavaszi 9 főhöz képest tehát növekedett a termelők száma. A tavaszi résztvevők közül csak ketten nem jöttek el ismét, ők is csak azért, mert csak tavasszal szezonális termékekkel rendelkeznek. 

A termelők ezúttal is pozitívan értékelték a piacot: „nagyon imádom ezt a hangulatot, ami itt nálatok van” – mondta az egyikük. Tetszett nekik a vásárlóközönség és a bevétellel is elégedettek voltak a szervezők szerint. Még olyan termelő is volt, aki rekordbevételt ért el. „Tökéletes minden, profi volt a szervezés, decemberben újra találkozunk!” – mondta a piacról egy másik termelő. 

A vásárlói kör folyamatosan bővül, egyre több külsős vásárló is ellátogatott a piacra. Ez többek között annak is köszönhető, hogy a szervezők több helyen bemutatták a koncepciót, legutóbb például Maró Zalán, az Agrárgazdaságtan Tanszék tanársegédje vett részt egy kerekasztal-beszélgetésen a Planet Budapest 2023 konferencián az élelmiszerellátás és fenntarthatóság témakörben. 

Maró Zalán, az Agrárgazdaságtan Tanszék tanársegédje a corvinusos Termelői Piacról is beszélt a Planet Budapest 2023 konferencián.

A termelők több visszatérő vásárlóval is találkoztak. A szervezők szerint ez azért is fontos, mert elindult a kapcsolatépítés és a kommunikáció a termelők és a vásárlók között, vagyis közösségépítő ereje is van a piacnak. „Szuper kérdéseket kaptam a diákoktól, ezért éri meg csinálni” – mondta az egyik termelő, rámutatva arra, hogy a beszélgetéseken keresztül történő szemléletformálás a termelői piacok egyik legfontosabb célja. 

Több fejlesztést is bevezettek emellett a szervezők. Nőtt a kártyás fizetési lehetőségek száma, a visszajelzések alapján pedig hústermék és feldolgozott pékáru, például pite és rétes is elérhető volt. Utóbbi termékek már zárás előtt elfogytak, ami a termelőknek is tanulság, hogy milyen mennyiséggel készüljenek legközelebb. 

Azoknak a vásárlóknak, akik nagyobb mennyiségben vásároltak, corvinusos vászontáskát osztottak, hogy a csomagolást tekintve is fenntarthatóbb legyen a piac. Emellett kétnyelvű ártáblákat helyeztek ki, így a nemzetközi egyetemi polgárok is könnyebben tudtak tájékozódni. 

 

A történet azonban itt nem áll meg, december 5-én, a következő Termelői Piacon ismét több újdonsággal találkozhatnak majd a hallgatók és a munkatársak. Emellett persze visszatérők is lesznek: „Nagyon köszönöm, hogy meghívtatok, óriási élmény volt! Természetesen ott leszek december 5-én!” – mondta az egyik termelő. 

A piacot a Fenntartható Fejlődés Intézet Agrárgazdaságtan Tanszékének munkatársai, Maró Gréta, a Corvinus PhD-hallgatója, Török Áron, az Agrárgazdaságtan Tanszék vezetője és Maró Zalán Márk, a tanszék egyetemi tanársegédje szervezték.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.10. - 07:07:33