Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet
Vissza a főoldalra

Városökológiai modellek a globális délen 

A Gazdaságföldrajzi Előadások sorozat következő eseményén Dr. Lieszkovszky József Pál, a Gazdaságföldrajz és Városfejlesztés Tanszék adjunktusa tart előadást.
2023-03-21 17:00
1093 Budapest Közraktár utca 4-6.
C épület
510. terem

Kapcsolódó elérhetőségek

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

Nyelv: magyar 

További információ: varga.agnes@uni-corvinus.hu 

Sokunk számára ismerősen csengenek a következő városökológiai modellek: Burgess és Park, Harris és Ullman, Hoyt, melyeket a globális észak – azon belül is az USA – nagyvárosi szerkezeteiben tapasztalható térbeli szabályszerűségek alapján határoztak meg a chicagói egyetem városszociológusai.  

Ugyanakkor a jövőbeli városnövekedés nagy része a globális délen fog lezajlani. Hogyan és miképp értelmezhetőek ott ezek a modellek? Milyen hasonlóságokat és különbségeket vehetünk észre a globális észak és dél városökológiai modelljei között? 

Dr. Lieszkovszky József Pál geográfus és közlekedési szakértő. Főbb kutatási érdeklődése a társadalom- és közlekedésföldrajz határterületére irányul (például a közlekedési eredetű társadalmi kirekesztettség térségi szintű vizsgálata, a vidéki térségek közforgalmú közlekedési problémái); emellett foglalkozik a globális dél urbanizációs kihívásainak társadalmi aspektusaival is. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2023.04.01. - 16:47:02