Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Optimalizálási szeminárium VI.

2021. április 22-én rendezik meg a Corvinus Institute for Advanced Studies keretei között működő Corvinus Centre for Operations Research (CIAS-CCOR) Optimalizálási szemináriumsorozatának hatodik előadását.
2024.05.29. 08:16
1093. Budapest, Fővám tér
Online esemény
Belépési díj: pl. 4000/fő
Információ: +36 1 234-56-78 / marianna.eisenberg-nagy@uni-corvinus.hu
Budapesti Corvinus Egyetem

 
Az előadáson  Csercsik Dávid (Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) magyar nyelvű előadása lesz hallható.

Az előzőnapi villamosenergiapiacok kétoldalú, többegységes aukciókként vannak megvalósítva. Az európai gyakorlat szerint a kereskedelem zónákban folyik. A jelenleg használt modell szerint minden kereskedelmi zónában minden periódusra kialakul egy piactisztító ár, ami alapvetően meghatározza, hogy a beadott ajánlatokat elfogadják-e vagy nem, illetve, hogy mennyi lesz egy elfogadott ajánlat kifizetése. A piactisztító mechanizmus optimalizációs problémaként van megfogalmazva, amit szigorú időkeretek között kell megoldani.

Az előadásban áttekintjük ezen jelenleg használt modellnek a hátrányait, lehetséges újfajta piactisztító eljárásokat mutatunk be, valamint szót ejtünk a javasolt újfajta megközelítési módokhoz kapcsolódó számítási kihívásokról.

Szervező: Eisenberg-Nagy Marianna

Kapcsolódó események

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.29. - 06:16:53