Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Klímaváltozási konferencia

A klímaváltozás Kárpát-medencei adaptációs kihívásai és a Nemzeti Alkalmazkodási Térinformatikai Rendszer Kárpát-medencei kiterjesztése
2021.11.26. 08:45
1093. Budapest, Fővám tér 8.
E. 3001
Információ: judit.toth2@uni-corvinus.hu

Kapcsolódó elérhetőségek

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Nemzetközi konferencia “A klímaváltozás Kárpát-medencei adaptációs kihívásai és a Nemzeti Alkalmazkodási Térinformatikai Rendszer Kárpát-medencei kiterjesztése” címmel.

November 26-án a Nemzetközi, Politikai és Regionális Tanulmányok Intézete Gazdaságföldrajz és Fenntartható Fejlődés Tanszékének házigazda-társzervezői szerepvállalásával “A klímaváltozás Kárpát-medencei adaptációs kihívásai és a Nemzeti Alkalmazkodási Térinformatikai Rendszer Kárpát-medencei kiterjesztése” címmel rendez nemzetközi konferenciát a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, valamint a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat Nemzeti Alkalmazkodási Központja.

A konferenciaszervezők által alkotott konzorcium adatelérhetőségi és sérülékenységi helyzetfeltáró vizsgálatokat bonyolított le a Kárpát-medencében. Az eseményen a terület országainak és magyarlakta térségeinek klímaadaptációs kihívásai mellett bemutatják a „Nemzeti Alkalmazkodási Térinformatikai Rendszer (NATéR) Kárpát-medencei kiterjesztésének előkészítése (KARPATéR)” című projekt legfontosabb eredményeit is. 

A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium Energia- és Klímapolitikai Modernizációs Rendszer fejezeti kezelésű előirányzatának finanszírozásával valósult meg. 

A konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött, az esemény a helyszínen és online is követhető.  

Részletes program, jelentkezés és további információk az Nemzetstratégiai Kutatóintézet honlapján találhatóak.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.20. - 03:23:00