Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Meghívó workshopra

Workshop: A zöld és hatékony távhőtermelésben rejlő potenciá
2024.06.24. 01:29
1093. Budapest, Fővám tér
Belépési díj: pl. 4000/fő
Információ: +36 1 234-56-78 / bce@uni-corvinus.hu

Magyarország integrált Nemzeti Energia- és Klímaterve (NEKT) 60% feletti megújuló arányt céloz meg a távhőszektorban annak érdekében, hogy a klímaterv főbb célszámai teljesüljenek. Ehhez a megújulóenergia-kapacitások jelentős növelésére lesz szükség. A REKK 2020. májusában megjelent, a MATÁSZSZ megbízásából készült elemzése felmérte a legnagyobb hazai távhőkörzetekben hasznosítható megújuló (biomassza és geotermikus) alapú távhőtermelési potenciált, és megvizsgálta, hogy a hatékony (jelentős részben megújuló energiaforrásokon, hulladékhőn, és kapcsolt termelésen alapuló) távhőrendszerek kialakításához szükséges beruházások megvalósítása milyen technológiai összetételben, milyen energiahordozókra alapozva, és milyen költségszinten lehetséges.

Az online workshopon összefoglaljuk a potenciálbecslés főbb eredményeit, emellett célunk teret adni a szakmai eszmecserének arról, hogy hol tartunk a zöld és hatékony távfűtés megvalósulása felé vezető úton, milyen kihívásokkal szembesülnek a termelők/befektetők és milyen fenntarthatósági kockázatokat rejt a nagyarányú megújuló alapú távhőtermelés. Beszélgetünk arról is, hogy milyen szabályozási eszközök és ösztönzők segíthetik a szektort a szükséges fejlesztések megvalósulásában.

Meghívott előadóink Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára, Orbán Tibor a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének elnöke, valamint Grabner Péter, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökhelyettese. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.23. - 23:29:30