Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Litkai Gergely humoristával indul az idei Danube Cup nemzetközi startup-verseny

Március 3-án startol az idei Danube Cup, az érdeklődő hallgatóknak versenyfelkészítő tréninget is tartanak.
2023.03.03. 15:00 – 2023.03.03. 18:00
1117. Budapest, Magyar tudósok körútja 2.
Q épület
B szárny, 4. emelet 404-es terem

Kapcsolódó elérhetőségek

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A Seon és a Munch sikereitől hangos a magyar gazdasági sajtó. A startupokba való befektetés lehetősége a crowdfunding elterjedésével bárki számára elérhetővé vált, de a nemzetközi növekedés még ma is kihívás a legtöbb induló vállalkozás számára. A Danube Cup ebben is segítené az egyetemről induló csapatokat. 

Idén a hallgatói pitch-verseny többnapos, tréninggel egybekötött nemzetközi döntője Bajorországban lesz. A BME és a Corvinus idén is két-két egyetemi startupcsapatot fog delegálni a nemzetközi Danube Cup versenyre, amit 2023 májusában Passauban és Regensburgban rendeznek meg. A hallgatók többnapos külföldi tréning után nemzetközi zsűri és publikum előtt adnak majd elő. 

Emellett 2023 novemberében a Belgrádi Egyetem szervez szakmai konferenciát a vállalkozásindítás tématerület oktatóinak. A szervezők célja az egyetemek mellett az ökoszisztéma egyéb, startup képzést nyújtó szereplőinek, valamint maguknak a sikeresen fejlődő startupoknak az elérése, megszólítása. 

Litkai Gergely, a Dumaszínház alapító tagja, Karinthy-gyűrűs magyar humorista, aki egy inspirációs előadást tart a vállalkozó létről és a vállalkozóvá válás folyamatáról. Gergely sorozatvállalkozó, de csak fenntartható projektekbe fektet be. “Mert a fenntarthatóság nem vicc!” Bővebb információ a Facebook-eseményben érhető el

Időpont: 2023. március 3. péntek, 15:00 – 18:00 

Helyszín: Budapesti Műszaki Egyetem, 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2. Q épület, B szárny, 4. emelet 404-es terem 

A Danube Cup magyar oktatói csapata ingyenes versenyfelkészítő booster traininget is szervez az eredményes nemzetközi versenyrészvétel érdekében. Az angol nyelvű felkészítő tréningeket 2023 márciusa és áprilisa között rendezik meg. A felkészítő oktatói, szakmai mentorai a BME GTK és a Corvinus Egyetem vállalkozásindítási szakemberei lesznek. Jelentkezés a tréningre: 

Dream it. Want it. Build it.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.20. - 16:15:48