Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Legyél te is társadalmi vállalkozó, gyere el a Social Impact Award infónapjára!

Social Impact Award néven társadalmi vállalkozói ötletverseny indul, az infónapot a Corvinus Science Shoppal közös szervezésben tartja az Impact Hub Budapest a Gellért Campuson.
2024.05.04. 10:00
Budapesti Corvinus Egyetem

Időpont: 2024. május 4. szombat, 10:00 – 14:00 

Helyszín: Corvinus Egyetem, Gellért Campus, J.301-es terem 

Nyelv: magyar 

  

A Social Impact Award (SIA) korai fázisban lévő társadalmi vállalkozókat támogat olyan innovatív üzleti megoldások kidolgozásában és megvalósításában, amelyek valamilyen társadalmi kihívásra adnak választ. 

A program a legígéretesebb vállalkozások számára az érdekelt felek széles köre előtt nyújt lehetőséget a nemzeti és nemzetközi szinten történő bemutatkozásra, miközben a potenciális finanszírozási partnerek számára a megbízhatóság bizonyítékaként szolgál. A díjazottak egyösszegű pénzügyi finanszírozást is kapnak, és részt vehetnek az évente megrendezett csúcstalálkozón, az összes SIA-ország ígéretes társadalmi vállalkozóinak nemzetközi találkozóján. 

Az évente elindított program jelenleg az előkészítő fázisban tart, ennek része a Corvinuson megrendezett információs esemény is, ahol többet is megtudhatnak a programról a társadalmi vállalkozások iránt érdeklődő vagy társadalmi problémák megoldása iránt elkötelezett hallgatók. 

A programon való részvételhez nem feltétel az ötlet megléte, ugyanis egy 70 perces Ötletgenerálás workshopon is részt vehetnek az érdeklődők, ahol a Social Business Canvas (empowered by SIA) segítségével térképezik fel a lehetőségeket. Az esemény pedig a csapattagok toborzására és további kapcsolatépítésre is lehetőséget ad. 

A pályázati időszak május 27-ig tart, ezután választja ki a szakértő zsűri a nyári inkubációs programba beválogatott ötleteket. A SIA szeptember végén 3 győztest választ ki az inkubációba bejutott csapatok közül, akik egyenként 1000-1500 eurós díjat kapnak azért, hogy kezdeményezésüket, társadalmi vállalkozásukat megerősítsék és tovább vigyék. 

Az Infónapon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a link a hivatalos eseményben érhető el. Regisztrálni az eseményre május 2-ig lehet. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.06. - 19:15:54