Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Legújabb hidrogénkutatások Dániában és Magyarországon

Az előadások során és a kerekasztal-beszélgetésen arról beszélgetnek a résztvevők, hogy mit tanulhatunk a dán példából.
2024.02.27. 16:00 – 2024.02.27. 18:00
Budapesti Corvinus Egyetem

Helyszín: Corvinus Egyetem, Főépület, Faculty Club (1093 Budapest, Fővám tér 8.) 

Dátum: 2024. február 27. 

Időpont: 16:00 – 17:45 

Nyelv: magyar 

További részletek és teljes program 

Dánia igen ambiciózus terveket sző a hagyományosan kőolajalapú gazdaságának hidrogénalapúvá való átalakítására. Úttörő kíván lenni a zöld hidrogén területén, szél- és napenergiát akar felhasználni a hidrogén és hidrogénalapú termékek előállítására. 

Az Evida gázszolgáltató tulajdonában lévő Dán Gáztechnológiai Központ (DGC) egy tanácsadó és kutató-fejlesztő cég, amely kiterjedt kutatási tevékenységet folytat a hidrogén felhasználása terén. Sebők Béla, a DGC projektmenedzsere elsősorban a jövőbeli dán hidrogéninfrastruktúra-rendszerekkel foglalkozik, például a hidrogén földgázvezetékekbe történő betáplálásának kérdéseivel. 

A REKK Energy Futures rendezvénysorozatának keretében a szervezők meghívták Sebők Bélát, hogy beszélgessen a Corvinus Egyetem hallgatóival és a hazai energiaszektor szakembereivel a hidrogéngazdaság kiépítésével kapcsolatos legfontosabb kérdésekről és a DGC legújabb kutatási projektjeiről. Mayer Zoltán, a Magyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület titkára és elnökségi tagja pedig a hidrogén felhasználásával kapcsolatos hazai helyzetképről fog beszélni. 

Az előadásokat követő kerekasztal-beszélgetésen további meghívott vendégekkel arról beszélgetnek, hogy mit tanulhatunk a dán példából. 

 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 05:29:25