Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Kutatási hét 2023: Connect – Share – Inspire 

Közel negyven előadással, beszélgetéssel, workshoppal és fórummal várják az egyetemi polgárokat a Kutatási Héten.
2023.01.23. 09:00 – 2023.01.27. 17:00
Budapesti Corvinus Egyetem

Kapcsolódó elérhetőségek

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Színes programok, workshopok, kutatással kapcsolatos beszélgetések és még sok egyéb esemény várja az érdeklődőket az 5 napos Kutatási Héten 2023. január 23-27. között.  

Az ötnapos eseménysorozaton a Corvinus oktatói, kutatói és doktori hallgatói megismerhetik az egyes intézetek, tanszékek, kutatóközpontok és kutatók nemrég lezárult vagy éppen folyamatban lévő kutatásait, és ötletet meríthetnek egymás eredményeiből, egyeztethetnek kutatási témákról és együttműködési lehetőségekről.   

A résztvevők többek között meghallgathatják a Turizmus és Mobilitás könyvsorozat már megjelent és még készülő kiadványainak történetét, a Corvinus Horizont Európa Központ és az ERS Agora projektben részt vevő kollégák előadásait, és belepillanthatnak egy-egy izgalmas kutatás eredményeibe a DigiKid projekttel, egy számviteles szabaduló szoba fejlesztésével és a LEGO Serious Play módszertannal kapcsolatban. 

Csütörtökön rendezik meg a Tématerületi Kiválóság Program záró műhelykonferenciáját is. A Kutatási Hét vendégei megtudhatják továbbá, mit árul el az arc és mit nem, vagy hogyan járul hozzá a kreativitás és tudatos tervezés a design gondolkodáshoz és a problémamegoldáshoz. PhD kutatóink számára akadémiai életpálya workshoppal, Számviteles PhD Kutatási fórummal és Operációkutatás PhD fórummal készülünk.  Két online előadáson mutatják be a Crowdhelix platformot, és Fulbright-ösztöndíjas tapasztalatokról is mesélnek a kollégák. 

A Kutatási Hét zárónapján, pénteken szó lesz az MTA doktori cím fokozat eléréséről, és arról is, hogyan tudunk bekapcsolódni nemzetközi kutatási pályázatokba. A Kutatási hét lezárásaként sok szeretettel várnak a szervezők minden kutatót, előadót és PhD hallgatót egy közös állófogadással egybekötött ebédre 12:30-tól. Az esemény alkalmat ad a networkingre és a hét tapasztalatainak megosztására. 

A pénteki programokra január 23-án 16:00-ig lehet regisztrálni 

Bővebben a programokról és a helyszínekről a Kutatási Hét aloldalán lehet olvasni. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.22. - 00:18:07