Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Közös gondolkodás a fenntarthatóságról az első ERS Agorán 

Az egyetem fenntarthatósága mellett az etika és társadalmi felelősségvállalás területén végzett projektekről is szó lesz a programon.
2023.01.24. 09:00 – 2023.01.24. 15:00
1093. Budapest, Fővám tér 8.
E épület
III. előadó

Kapcsolódó elérhetőségek

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

A program nyelve: magyar 

Közös gondolkodásra hív minden egyetemi polgárt az ERS Hub az ERS Agora programra, ahol a résztvevők megvitatják az Egyetem most alakuló fenntarthatósági stratégiáját, ötletelnek az etika, a társadalmi felelősségvállalás és fenntarthatóság témaköréhez kapcsolódó lehetséges projektekről, kezdeményezésekről, és a külsős partneregyetemekkel közösen mutatják be a jó fenntarthatósági gyakorlatokat. 

Az esemény és a fogadás megfelelő lebonyolításához regisztráció szükséges, melyet ezen a linken lehet megtenni. Amennyiben a büféebéden is részt kíván venni, kérjük, 2022. január 16-ig regisztráljon. 

9:00-10:30 

ERS Agora – Fenntarthatósági stratégia – Alkossuk meg közösen az Egyetem fenntarthatósági stratégiáját! 

Annak érdekében, hogy az Egyetem fenntartható módon tudjon működni és be tudja építeni mindennapi tevékenységeibe a fenntarthatóságot, rövid és hosszú távú stratégia megalkotására van szükség. Ehhez kapcsolódóan várunk minden érdeklődő kollégát és hallgatót: gondolkodjunk közösen, mely alapelvek mentén, milyen irányokat jelöljön ki az Egyetem a fenntarthatósági stratégiájában. 

Az egyetemi polgárok bevonása a Budapesti Corvinus Egyetem ERS Hub (Ethics, Responsibility and Sustainability) vezetésével valósul meg, mely azzal a céllal alakult meg, hogy egyetemi szinten összehangolja az etika, a felelősségvállalás és a fenntarthatóság témakörébe tartozó projekteket, kezdeményezéseket, és nyitott platformot kínáljon a projektek széles körben történő ismertetéséhez, önkéntesek és támogatók bevonásához. 

10:30-11:00 

Kávészünet az Agora helyszínén 

11:00-12:30 

ERS Agora – Projektek tárháza – Tegyünk együtt Egyetemünk élhetőségéért! 

Az ERS Agorán a lezajlott és futó projektek mellett új kezdeményezések is bemutatkoznak. A workshop célja, hogy láthatóvá tegyük egymás számára, hogy ki milyen tevékenységekkel kapcsolódik az etika, a felelősségvállalás és a fenntarthatóság területéhez az egyetemen belül. Ismerjük meg egymás munkáját, cselekedeteit és gondolkodjunk tovább azon, melyek azok a kezdeményezések, akciók, amelyeket Egyetemünk élhetőbbé tételé érdekében szívesen megvalósítanánk a jövőben! 

12:30-13:30 

Kapcsolatépítő ebédszünet az Agora helyszínén 

13:30-15:00 

ERS Agora – Fenntarthatósági jógyakorlatok a hazai felsőoktatásban 

A Budapesti Corvinus Egyetem is csatlakozott a Magyar Egyetemek Fenntarthatósági Platformja elnevezésű egyetemközi együttműködéshez, melynek első kezdeményezéseként szervezzük ezt a workshopot, az együttműködésben részt vevő egyetemek kollégái és saját egyetemi polgáraink számára. A workshop célja a jó gyakorlatok megosztása, párbeszéd kezdeményezése, lehetséges szinergiák feltárása, az együttműködés erősítése, a gyakorlati megvalósítás ösztönzése a partneregyetemek között. A workshopon lehetőségünk nyílik arra, hogy több magyar egyetem konkrét fenntarthatósági gyakorlatait is megismerjük és inspirációt merítsünk belőlük. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.29. - 05:14:14