Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Ipar 4.0 a gyakorlatban – A digitális iker modell, szimuláció

A BCE Informatikai Intézete, az EPIC InnoLabs (EIL) az Ipar 4.0 Nemzeti Technológia Platform (NTP) és az EU Horizont 2020 ConnectedFactories Projekt támogatásával kutatási szemináriumot szervez.
2024.04.12. 22:35
1093. Budapest, Fővám tér
Online esemény
Belépési díj: pl. 4000/fő
Információ: +36 1 234-56-78 / andrea.ko@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem

 A versenyképesség növelésének alapja a rendkívül bonyolult termelési és logisztikai rendszerek optimalizálása. A modellezett rendszer szűk keresztmetszet elemzése, bizonytalan környezetbeli, „mi-lenne-ha” típusú viselkedésének vizsgálata (pl. meghibásodások, sorrendcsere, bizonytalan műveleti idő stb.), tervezett rendszerbővítés hatásának kimutatása.

Általánosan kijelenthető, hogy minden gyártóvállalat életében fontos szerepet játszik a folyamatok állandó fejlesztése, a legjelentősebb teljesítménymutatók (KPI) és a minőség javítása. Az operátorok leterheltségének kiegyenlítése, az átállások ütemezése, a komplett gyári beruházások vagy gép- és eszközpark bővítése, alapanyag vagy készáru szállítások a megnövekedett ügyfél igények miatt: a legtöbb esetben ezen projektekhez tartozó fejlesztési, tervezési és bevezetési feladatok komoly erőforrás terhelést jelentenek.

A szeminárium témája a szimulációs modellezés és a gyártásoptimalizálás elméleti és gyakorlati kérdései. Előadásunkban olyan korszerű eszközrendszer(ek) alkalmazásáról lesz szó, melyek megoldást jelentenek a fenti kihívásokra, legyen szó a vállalat falain belüli gyártás specifikus, vagy pedig a vállalaton kívüli, a teljes logisztikai hálózatot érintő feladatokról.

Előadók: Nick Gábor és Szaller Ádám

Időpont: december 7-én 15.00-től a Microsoft Teams-ben 

Regisztrálni itt lehet.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.12. - 20:35:02