Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Globális eszmecsere az emberi jogokról, a demokráciáról és a tudományos szabadságról

Az International Research Society for Public Management (IRSPM) 2023-as éves konferenciáját a Corvinuson rendezik meg.
2023.04.03. 00:00 – 2023.04.05. 00:00
1093. Budapest, Fővám tér 8.
Budapesti Corvinus Egyetem
részletek hamarosan

Kapcsolódó elérhetőségek

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A liberális demokrácia alapelveinek és az emberi jogoknak – többek között a tudományos szabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának – biztosítása a sikeres tudományos munka előfeltétele, legyen szó akár kutatásról, tanításról vagy tanulásról. 

Ezek az értékek és elvek mégis a világ számos országában csupán korlátozottan érvényesülnek. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az American Society for Public Administration (ASPA) egy ad hoc jellegű testületet hívott életre, hogy segítse a tudományos szférát az ebből adódó kihívásoknak a kezelésében. Az ASPA President’s Committee for International Scholarly Engagement  (PCISE) a közelmúltban befejezte munkáját és közzétette beszámolóját. A jelentést egyre több nemzetközi akadémiai hálózat veszi át vagy hagyja jóvá: legutóbb az Egyesült Királyság Közös Egyetemi Tanácsának Közigazgatástudományi Bizottsága tett így. 
 
A jelentést, valamint az abban tárgyalt kérdéseket és felvetéseket az International Research Society for Public Management (IRSPM) 2023-as éves konferenciájának nyitó plenáris ülésén vitatják meg. A „Panelbeszélgetés a nemzetközi együttműködésekről: Az emberi jogok és a tudományos szabadság tiszteletben tartása” című rendezvényen a globális és regionális tudományos hálózatok jelenlegi és korábbi vezetői vesznek részt, köztük Hajnal György professzor, a PCISE tagja, az IRSPM 2023. évi konferenciájának elnöke. 

Időpont: 2023. április 3-5. 
Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem (részletek hamarosan) 
Regisztráció határidő: 2023. március 13. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.24. - 01:28:00