Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Glenn Tiffert professzor előadása a Corvinuson

A Hoover Intézet kutatója és modern Kína-szakértő személyesen látogat el az egyetemre.
2024.04.08. 15:30
Budapesti Corvinus Egyetem

Dátum: 2024. április 8., hétfőn 15.30-tól 17.00-ig  

Helyszín: Corvinus E Főépület  E3001 terem 

 

A Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Politikatudományi Doktori Iskolája, a Fenntarthatósági Menedzsment és Környezetgazdaságtan Tanszék, valamint a Gazdaságföldrajz és Városfejlesztés Tanszék szeretettel lát minden kedves érdeklődő hallgatót és munkatársat Prof. Glenn Tiffert, a Hoover Intézet kutatója és modern Kína-szakértő előadásán. 

A különleges eseményen a résztvevőknek lehetőségük nyílik majd kérdezni is a neves szakértőtől, az előadását követő Q&A szekcióban. 

Az előadóról: 

Glenn Tiffert a Hoover Intézet kutatója és a modern Kína-szakértő. A Hoover Intézet ‘Kína globális “sharp” hatalma’ című projektjének társvezetője. Munkja során a világ kormányzati és civil partnereivel együttműködve dokumentálja az autoriter rendszerek befolyásolási kísérleteit, és felvértezi azokkal szemben a demokratikus intézményeket. Dr. Tiffert szakterülete a tudásökoszisztémák biztonsága és integritása, azon belül is az akadémiai, a vállalati és a kormányzati kutatások, a tudomány és technológiapolitika integritása, valamint a rossz szándékú külföldi befolyolási kísérletek.  

Dr. Tiffert tagja a University Research Security Professionals Association végrehajtó bizottságának, amelyet azért hoztak létre, hogy növelje a biztonsági tudatosságot az egyetemeken. Számos Hoover-kiadvány szerzője, vagy társszerzője, köztük az Eyes Wide Open: Ethical Risks in Research Collaboration with China (Hoover Press, 2021) című kiadványnak. A Kínai Népköztársaság politika- és jogtörténelmének szakértője.  

Több angol és kínai nyelvű tudományos publikáció szerzője, témai a modern kínai igazságügyi rendszer és az igazságszolgáltatás fejlődése, a Kínai Népköztársaság alkotmányozási folyamata, valamint a Kínai Kommunista Párt azon erőfeszítései, amelyeknek célja a cenzúra rendszerének globalizálása és a Párt viharos múltjának átírása. Tudományos munkássága során a kínai történelmi tanulmányokat Dr. Tiffert a modern adattudományok által alkalmazott számítási módszerekkel integrálja. Doktori fokozatát a Kaliforniai Egyetemen (Berkeley) szerezte. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 04:39:27