Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Az energia zöld jövője – kerekasztal-beszélgetés a megújuló energiaforrások kilátásairól

A Széchenyi István Szakkollégium Fenntarthatósági témahetének előadása.
2022.11.09. 19:10
1093. Budapest, Fővám tér 8.
E épület
II. előadó
Információ: kata.csiki12@gmail.com
Corvinus Épület

Milyen megújuló energiaforrásokat használunk jelenleg? Helyettesítheti-e a zöld energia a nem megújuló forrásokat? Ha igen, milyen mértékben? Az élet mely területein nyerhetünk megújuló forrásokból energiát, és hol nem? Mire számíthatunk a közeli és távoli jövőben ezen a területen? Milyen izgalmas kutatások zajlanak jelenleg a témában? Adhat-e nagyobb stabilitást és megoldást az energiaellátási válságokra? 

Ilyen, és ezekhez hasonló izgalmas kérdésekre keresik majd a választ kerekasztal-beszélgetés résztvevői a Széchenyi István Szakkollégium szervezésében. 

Időpont: 2022. november 9. 19:10 

Helyszín: 1093 Fővám tér 8. II. előadó 

Résztvevők: 

Dr. Csuvár Ádám: BME Környezetgazdaságtan és Fenntartható Fejlődés Tanszékének energiagazdaságtannal foglalkozó adjunktusa 

Dr. Mayer Martin János: BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszékének megújuló energiaforrásokra specializálódott adjunktusa 

Mezősi András: REKK megújuló energiaforrások közgazdaságtanával foglalkozó kutató főmunkatársa, Szakkollégiumunk Végzettje és az Alapítvány FB tagja. 

Méhes Martina: Energiaklub ügyvezető és szakmai igazgatója 

Mizsei Szabolcs: MEHI ügyvezető igazgatója, energetikai szakközgazdász és Szakkollégiumunk Végzett Társaságának Elnöke 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrációval kapcsolatos információk a Facebook-eseményben találhatók. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 01:46:48