Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A filmek és a filmgyártás földrajzi vetületei

A Gazdaságföldrajzi Előadások következő részében a turizmus, a filmipar és a város kapcsolatáról lesz szó.
2023.04.18. 17:00
0000. Online , esemény

Kapcsolódó elérhetőségek

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A Gazdaságföldrajzi Előadások sorozat következő eseményén Dr. habil. Irimiás Anna, a Turizmus Tanszék egyetemi docense “A filmek és a filmgyártás földrajzi vetületei” címmel tart előadást. 

A városok a filmes kreativitás helyei. A pszichogeográfiai megközelítés szerint egy adott városi környezethez sajátos érzelmi állapotot, képzeteket, álmokat társítunk. Ezek később befolyásolják a városhoz kötődő fantáziavilágot. A városok és a filmek, tágabb értelemben a média kapcsolata eme fantáziavilág építésében is megfigyelhető. Az előadásban azt vizsgálják meg, hogy milyen hatással vannak a filmek a forgatási helyszínként szolgáló városok életére. 

Dr. Irimiás Anna turizmuskutató, főbb kutatási témája a filmturizmus, valamint a filmgyártás gazdasági és társadalmi hatásainak átfogó vizsgálata. Számos publikációjában vizsgálta a turisták viselkedését, fogyasztását, valamit a kulturális- és örökségturizmusban értintett desztinációk menedzsmentjét. Az előadásra minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők, a Gazdaságföldrajz és Városfejlesztés Tanszék munkatársai. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.29. - 06:03:44