Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

14. Nemzetközi Diákkonferencia a hidegháború történetének Kutatásáról

A Corvinus ad otthont az eseménynek, ahol neves nemzetközi előadók és hallgatók osztják meg legújabb kutatásaikat a hidegháború különböző aspektusairól.
2024.05.22. 00:00 – 2024.05.23. 23:59
Budapesti Corvinus Egyetem

Időpont: 2024. május 22-23.  

Helyszín: Corvinus Főépület II. Előadó (nyitóesemény) / C épület C510 (1-6. panelek)  

A konferenciát a Corvinus Egyetem Hidegháború Történeti Kutatóközpontja szervezi, együttműködésben a Woodrow Wilson Központtal, a London School of Economics-szal és a Columbia Egyetemmel. A program keretében számos panelbeszélgetés és előadás lesz, amelyek különböző témákat ölelnek fel, mint például a kulturális narratívák, ideológiai hatások és hidegháborús stratégiák.  

Szergej Radcsenko, a Johns Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Iskolájának professzora és a Hopkins Egyetem főelőadója fog keynote előadást tartani „A hidegháború nagy megválaszolatlan kérdései” címmel. 

Az első panel a hidegháború kulturális narratíváit tárgyalja: aktivizmus, propaganda és politikai szimbólumok. A délelőtti paneleken a hidegháború ideológiai határairól és hatásairól lesz szó.  A délutáni paneleken a hidegháború modern kori reflexióit elemzik nemzetközi PhD hallgatók és professzorok előadásában.   

További információ ebben a tájékoztatóban található.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.25. - 04:11:21