Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Elnökségi taggá választotta Dr. Metz Rudolfot a PUPOL nemzetközi akadémiai szervezet

Elnökségi taggá választás
Dr. Metz Rudolf

 
Dr. Metz Rudolf a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi, Politikai és Regionális Tanulmányok Intézetének munkatársa, a Politikatudományi Tanszék egyetemi tanársegéde, valamint az ELKH Társadalomtudományi Kutatóközpontjának munkatársa.

A PUPOL-t, azaz a Public and Political Leadership Academic Network elnevezésű nemzetközi akadémiai szervezetet 2012-ben alapították Hollandiában, 2015 óta pedig már nemzetközi hálózatként működik. Jelenleg több mint 75 olyan tudóst köt össze, akik amellett, hogy a társadalom- és gazdálkodástudomány területén tevékenykednek, a politikai vezetés iránt egyaránt érdeklődnek.

A hálózat célja, hogy segítsége az olyan globális problémák kezelését, mint a migráció, az egészségügy a terrorizmus és a biztonság.

Ennek érdekében megkönnyíti a határokon átívelő kommunikációt a különböző országok és egyetemek között, valamint ösztönzi az együttműködésen alapuló kutatásokat és publikációkat. Emellett az állami vezetés hatalomgyakorlatát is igyekszik bemutatni, mind kormányzati, mind szervezeti szinten. E témakörben nemzetközi konferenciákat szervez az oktatók és gyakorlati szakemberek számára.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 01:12:29