Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Dr. LL.M. Eur. Bencsik Dávid bemutatkozása

Projektvezető

Bencsik Dávid

 

Végzettség: Európa-jogász, Europa Institut, Universität des Saarlandes, jogász, Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Szervezeti Egység: Vállalati és Intézményi Kapcsolatok

Felettes: Stukovszky Tamás


Pozíció és szakmai háttér:

Célom a Corvinuson, hogy hozzájárulhassak az egyetem Megújulási Programjának sikeréhez, amelyhez intenzív munkával komoly, idővel nemzetközi szinten is elismerés kiváltására képes „tűzerőt” fejlesztünk, majd vetünk be hamarosan az ismert célkitűzések szolgálatában. Engem építkezni hívtak ide, feltűrt ingujjal dolgozunk a Corvinus megújításán.

Az utóbbi tíz évben „deszantosként” szolgáltam a magyar érdeket külföldön, bár 2008-ban egy a mai napig is működő közdiplomáciai intézmény alapítójaként már ráléptem erre az útra. Kezdetben Brüsszelben, az uniós erőtér politikai környezetében kellett Budapest, majd Magyarország régiós lehetőségeiért, pozitív megítéléséért megküzdenem, később Németországban már a magyar nemzetgazdaság stabilitásáért, szereplőinek külpiaci esélyeiért és működőtőke-vonzásért szálltam síkra.


Hobbi és érdeklődési kör:

Egy orosz kék macska és egy zongora jelentették érdeklődésem korai alapjait. Mindkét szülői ágon komoly művészi hátterű családból érkezve a zene vált saját kifejezési formámmá. Komponáltam és örömzenéltem, de csak magamnak. Gimnazistaként az alpesi tájak, a máriacelli zarándoklatok, majd később egyetemistaként a vívás érintett meg: beleszerettem a kardvívásba, majd később németországi életem során elsajátítottam a tőrvívást is párbajtőr fegyvernemben. Ha ez még nem lenne elég, Belgiumban élve lecsaptak rám a fűszerek és a nagyvilági konyhaművészet, így hobbiszakács lettem. Három fiam van, akik sokszor harmincháromnak tűnnek, őket flamand feleségemmel igyekszünk a jó irányba terelgetni. Privát emberként Magyarország barátai közösségének minél szélesebb kibővítéséért dolgozom.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.23. - 04:45:15