Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

2024 – Lemondott és újonnan előfizetett adatbázisok a Corvinus Egyetemen

Kapcsolódó posztok

Kapcsolódó események

Módosult az adatbázisok kínálata 2024 januárjától.

Ismét elérhető a szakfolyóiratokat tartalmazó, multidisziplináris Wiley Online Library, valamint a közép- és kelet-európai cég-, iparági és országelemzésekre fókuszáló EMIS adatbázis.

Bővített tartalommal érhető el a JSTOR Full Access adatbázis. Mint a neve is mutatja, az ARTSTOR kivételével a kiadó teljes archívumához hozzáférünk, így az elérhető folyóiratok száma megháromszorozódott.

Visszakerült gyűjteményünkbe a Statista, mely a fejlesztéseknek köszönhetően új elemzőfelülettel bővült. Az új felület előnye, hogy a statisztikák közti keresést könnyebbé és gyorsabbá teszi, valamint, hogy saját elképzeléseink szerint állíthatunk össze statisztikai elemzéseket a Consumer Insights alatt.

A Corvinus kutatási teljesítményének mérését szolgálja a két hivatkozáskezelő adatbázist kiegészítő elemző platform, melyek közül az InCites (Web of Science) már elérhető, a SciVal (Scopus) pedig hamarosan aktiválásra kerül.

A használati statisztikák alapján lemondásra kerültek magyar nyelvű e-könyves adatbázisok, valamint a Max Planck Encyclopedias of International Law, a GlobalData Explorer és a The New Palgrave Dictionary of Economics.

Az adatbázislistát folyamatosan frissítjük, kérdéseiket, észrevételeiket a library@uni-corvinus.hu címen várjuk.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.25. - 14:05:42