Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

ONLINE infó – minden, amit tudnod kell az otthoni nyelvvizsgáról!

2021-től ONLINE is letehető a nyelvvizsga a Corvinus Nyelvvizsgaközpontban!

2021-től ONLINE, vagyis OTTHONRÓL is tehetőnyelvvizsga a Corvinus Nyelvvizsgaközpontban!

Tegyél Te is Corvinus Nyelvvizsgát az otthonodból!

A hagyományos, papíralapú vizsgák mellett 2021.januártól ONLINE vizsgát is szervezünk, melyek szerkezete, feladatai,időbeosztása és pontozási rendszere megegyeznek a már jól ismert papíralapúvizsgáinkkal, de a sikeres vizsga letételéhez ki sem kell lépned aszobádból 😊

Miben hasonlít és mibenkülönbözik az Corvinus ONLINE vizsga a „személyes” nyelvvizsgától?

Kényelmesebb, hiszen nemkell utaznod, várakoznod. A megszokott környezetedben zavaró tényezők nélküllehet vizsgázni, minimalizálva a kizökkenés lehetőségét. Kevesebb stressz,eredményesebb teljesítmény!

Mivel a vizsgafeladatok felépítése,időbeosztása és pontozása megegyezik a papíralapú, hagyományos vizsgákkal, mindkét vizsgatípusról ugyanolyan, teljesenegyenértékű államilag elismert nyelvvizsgabizonyítványt kapsz.

A következő linken megnézheted, milyen időpontokban tartjuk vizsgáinkat és jelentkezni is itt tudszhttps://bce.nyelvvizsgajelentkezes.hu/

Nem kell a kézírásodolvashatóságával sem törődnöd, és bármikor, akárhányszor javíthatod, amitírtál, csak a legutolsó, végleges választ értékeljük.

Jelentkezz hozzánk, és vizsgázz teis otthonról!

Eszközök, amikre szükséged lesz:

  • Kamerával, mikrofonnal és hangszóróval rendelkező asztali számítógép vagy laptop – ezen fogsz vizsgázni, így ez lesz az elsődleges eszközöd
  • Kamerával rendelkező okostelefon, tablet, vagy laptop a hátsó-oldalsó kép és hangközvetítéshez – ez lesz a másodlagos eszközöd, amin a vizsgák alatt a másodlagos képet fogod közvetíteni
  • Megbízható internet kapcsolat (+ javasolt a mobileszközök folyamatosan töltése)

Ezeket töltsd majd le:

a ) Safe Exam Browser (SEB)

b) a konfigurációs fájlt, amiről a vizsgafelületetindítani tudod

c) ZOOM videó konferencia alkalmazás: https://zoom.us/download

Letöltéshez a konkrét linket a jelentkezési oldalon  a Tájékoztató füzetben találod:

https://bce.nyelvvizsgajelentkezes.hu/

Legalább 5 munkanappal az első vizsgaesemény előtt belépve a vizsgafelületre elkell végezned az azonosításhoz szükséges feltöltéseket és tennivalókat (személyiazonosító okmány, arckép és helyszínkép feltöltése, billentyűzetminta ésegérmozgás minta adása).

Rendezd be a saját „vizsgatermedet”!

A vizsgahelyszínt úgy rendezd be, hogy kényelmesentudj vizsgázni, és ne zavarjon senki a vizsga közben (pl. ne járjon átsenki a szobán)

A vizsga közben a két kamera folyamatosan fogjaközvetíteni a képet és a hangot rólad és az éppen zajló vizsga idejealatt nem hagyhatod el helyedet.

  • Az elsődleges képet és hangot az elsődleges eszközöd web kamerája, vagy a számítógéphez csatlakoztatott web kamera biztosítja, amely szemből fog felvenni.
  • A másodlagos eszközről felvett videó kép, hátulról, oldalról fog venni Téged (ehhez támaszd ki pl. az okostelefont kb. 1.5 méter magasságban egy polcon vagy akár egy háztartási létrán)

A vizsgák közben a közvetlen környezetedben nem tarthatsz előre kidolgozott nyelvi mintákat, segédleteket, szótárt, az írásbeli vizsgán jegyzeteket nem lehet készíteni (készíts be a vizsgára enni és innivalót, mert a vizsga alatti rövid szünetekben nem biztos, hogy ki tudsz menni a konyhába is, csak vigyázz, ne borítsd rá a billentyűzetre.😊).

A szóbeli vizsgán a felkészülési időt igénylő feladatok esetében az előre bekészített max. 2 üres lapra jegyzetelhetsz. A jegyzetlapokat a bizottság kérésére jól léthatóan be kell mutatni.

Szótározásra nyomtatott szótárt, vagy a vizsgarendszerbe beépített elektronikusszótárt (Akadémiai Kiadó) tudod használni.   A https://www.szotar.net/oldalon 2 órás próbaverzióban ki tudod próbálni az adatbázist, így megismerheted a szótárak tartalmát még vizsgázás előtt.

A vizsga nyelvének megfelelő billentyűzet használatáról, vagy abillentyűzet adott nyelvre való átállításáról saját magadnak kell gondoskodnod.

(Pl: Az orosz nyelv esetében a kétnyelvűség miatt a vizsgán mind cirill,mind latin betűs billentyűzethasználatra szükséged lesz)

Próbáld ki milyen a vizsga felülete!

Lehetőséged lesz kipróbálni az írásbeli és abeszédértés (auditív) vizsgát. A vizsgák indítását a „VIZSGAKIPRÓBÁLÁSA” feliratú gombra kattintva tudod megtenni. Kérjük,hogy mindenképpen próbáld ki a vizsgafelületet, hogy ne avizsgán találkozz vele először.

Konzultálj velünk!

Webináriumot minden héten tartunk majd, melyre avizsgafiókodban található gombra kattintva kapcsolódhatsz majd be.

Corvinus Nyelvvizsga online vizsga

 

Budapesti Corvinus Egyetem

 

Vágólapra másolva
GEN.:2022.01.25. - 17:30:05