Ugrás a fő tartalomra

Szakszervezet

Tisztelt látogató! Tisztelt egyetemi polgárok! Kedves szakszervezeti kollégák!

Az Egyetem átalakulásával párhuzamosan megváltozott az egyetemen működő szakszervezetünk, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete Budapesti Corvinus Egyetemi Intézményi Szervezete (FDSZ BCE) is.

A szakszervezet aktivizálódott az átalakulás időszakában. A kollégák közül sokan megértették, hogy a kollektív cselekvés lehetőségeit is keresni kell és ez a törekvés jelentős részben a szakszervezethez kapcsolódott. Taglétszámunk megnőtt: a mintegy kétszázötven munkatárs, az ezer fős egyetemi kollektíva negyede és száz nyugdíjas kolléga szakszervezeti tag. Az egyetemi átalakulás az alkalmazottak munkajogi státuszának megváltozásával is járt: közalkalmazottból a munka törvénykönyve alá tartozó munkavállalókká váltunk.

Ez a változás azonban megnövelte a szakszervezet, illetve az általa elérhető eredmények jelentőségét: kollektív szerződésben és bértárgyalásokon lehet érvényre juttatni a munkatársak érdekeit. 2020 őszén felújítottuk a 2019 júniusában megszakadt tárgyalásokat a kollektív szerződésről. Úgy tűnik, lehetőség lesz egy stabilitást nyújtó megállapodás megkötésére 2021 tavaszán, amely a felek közös érdekeit segíti az Egyetem stratégiai céljainak megvalósításában.

BCE Kollektiv szerződés

Kapcsolódó dokumentumok

BCE kollektív szerződés
szakszervezet logó
Vágólapra másolva
X
×