Ugrás a fő tartalomra

Rólunk

TÖRTÉNETÜNK

Közvetlen előzménye egy izgalmas nemzetközi projekt, az EnRRICH, amelyben kurzusainkra néztünk rá, többek között a társadalom “szemével”, neves science shopok körében. Távolabbi előzménye a Társadalmi vállalkozás és szociális gazdaság tantárgy, ahol 2006 óta kurzusprojekteket szervezünk társadalmi vállalkozókkal a service learning filozófiájából [Fogalomtár] kiindulva. A kettő között készültünk, többek között azzal, hogy két alapítónk is Henk Muldertől, a Living Knowledge Network egyik atyjától, a Groningen-i Egyetem Béta Science Shop vezetőjétől tanult nyári egyetemeken. 2017 tavaszán intézményesültünk – ekkor hagyta jóvá a Kari Tanács és az Egyetem Szenátusa a scienceshop megalakulását – s már abban a félévben 4 pilot projekttel dolgoztunk, valamint elindítottuk műhelymunkáinkat.  

MIT CSINÁLUNK?

A Corvinus Science Shop a tudomány és társadalom párbeszédét erősíti. Találkozási pont, ahol a helyi közösség és az egyetemi közönség kérdez és válaszol. 

A SCIENCE SHOP ÖSSZEKÖT

Civil szervezetek, társadalmi vállalkozások, nonprofit szervezetek, informális közösségek és aktív állampolgárok kérdéseit csatornázza egyetemi tantárgyakba, kutatásokba, ahol oktatók, kutatók és a diákok e kérdések megválaszolásán dolgoznak, a kérdezőkkel közösen. Hídként működik a közösségi érdekeket és értékeket képviselő civil szektor és az egyetemi szereplők között, támogatja együttműködésüket, a feladatok és az elvárások közös megfogalmazását. Mindezt annak reményében, hogy a közös munka során a résztvevők egymás szempontjait, ismereteit megismerve fejlődnek. Az együttműködésben a civil és egyetemi tudások egyenlő súllyal esnek latba, elismerve a tudások sokszínűségét, építve a a közös és kölcsönös tanulás lehetőségére.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.15. - 12:40:01