Budapesti Corvinus Egyetem

Szociológia - mesterképzés

Légy nyitott, elemezd a globális társadalmi folyamatokat! Válj remek szakemberré!

A szak célja megismertetni a globalizációból fakadó társadalmi és technológiai kihívásokat és folyamatokat, valamint a globális társadalmi változás elemzésének elméleteit, módszereit és eredményeit. A képzés során kiemelt figyelmet szánunk a módszertanilag megalapozott kritikai társadalomtudományi megközelítésre.

Felvételi vizsga

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: a szociológia, a társadalmi tanulmányok alapképzési szak.

• Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá: azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Karrierlehetőségek

Elhelyezkedhetsz globális vállalatoknál, a szervezetek társadalmi kapcsolatokkal és folyamatokkal foglalkozó munkatársaként, lehetsz kormányzati szervezetek referense, társadalmi folyamatok kutatója, oktatója vagy népesedési és migrációs folyamatok szakértője. Lehetsz közvélemény-kutató cégeknél, kutatóintézeteknél és civil szervezeteknél dolgozó elemző, hazai és nemzetközi vállalatok és tanácsadó intézetek munkatársa. Az itt szerzett ismeretek birtokában állást találhatsz hazai és nemzetközi szervezeteknél, nem-kormányzati szervezeteknél (NGO), fejlesztési bankoknál vagy a  vállalati szektorban. 

110 millió forint előnyt jelent a nálunk szerzett diplomád

A piacképes tudást meghozza az eredményét, hiszen kiszámoltuk, hogy a Corvinusos diplomával egy teljes karrierút alatt várhatóan 340 millió forintot fog keresni, ami 110 millió forinttal több, mint az országos átlag. Világ körüli utak, több pihenés, vagy önfejlesztés? Te mihez kezdenél ezzel az összeggel?

A számítások hátteréről itt olvashatsz.

Szakfelelősi köszöntő

Ez a képzés messze több, mint egy mesterfokozat megszerzése. A szociológia MA-n globálisan releváns tudást, készségeket és tapasztalatot lehet szerezni. Diákjaink számára mindennapos tapasztalat a kritikai elemzés. A kiscsoportban zajló, élményszerű oktatás során a diákok nemcsak az oktatóktól, de a hallgatótársaktól is sokat tanulnak a globális társadalmi viszonyokról. Kiemelt jelentőséget szánunk a széleskörű módszertani tudásnak, amely megalapozza a társadalomtudományi elemzőkészséget. A szakmai gyakorlat elősegíti a munkaerőpiacra való belépést és a tudományos pályafutást.

Budapesti Corvinus Egyetem

Dr.  Nagy Beáta
Szakfelelős

Egyetemi Tanár

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

• Kiscsoportos, gyakorlatorientált foglalkozások

• Széles módszertani spektrum, nemzetközi adatbázisok ismerete és használata

• Sokszínű, nemzetközi hallgatói csoport

• Speciális tantárgyak: Globális adatelemzés a globális adatbázisok feltérképezése; Technológia és társadalom: a munka jövője és a mesterséges intelligencia; Nemek szerinti munkamegosztás globális perspektívában; A globális társadalmi változás elméletei, Kapcsolatháló-elemzés

Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Nézd vissza az online nyílt napunkon készült videót!

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2023.06.10. - 12:15:07