Budapesti Corvinus Egyetem

Sportközgazdász - mesterképzés

Ha a szenvedélyed a sport és imádod a közgazdaságot, jó helyen vagy.

A szak célja, olyan sportközgazdászok képzése, akik akadémiai tudásukkal, üzleti ismereteikkel képesek az európai és a hazai sportélet területein, valamint bárhol a világon önálló kreatív közgazdász-szemléletű gondolkodásra. A képzést azoknak ajánljuk, akiknek szenvedélyük a sport, sportközgazdászként tenni, dolgozni szeretnének a magyar sportért akár itthon, akár nemzetközi környezetben, továbbá gazdasági érdeklődéssel, szemlélettel rendelkeznek. 

*A fentebbi árak 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es árakat is hamarosan közzétesszük. 

Felvételi vizsga

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Előkészítő tanfolyam

A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalati pénzügyek, Vállalatgazdaságtan, Business Economics, Közgazdaságtan, Fundamentals of Mathematics, Fundamentals of Statistics and Admission, Preparatory Course – International Economy and Business tantárgyakból írásbeli felvételi vizsgára előkészítő tanfolyamokat szervez mesterképzésre jelentkezők számára. A tanfolyam ONLINE (kivétel a Vállalatgazdaságtan és a Business Economics előkészítő tanfolyam) formában kerül megtartásra, melyhez az Egyetemen alkalmazott online rendszer (Teams és Moodle) biztosítja a felületet.

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

• Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: az emberi erőforrások, gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy és számvitel, turizmus-vendéglátás, üzleti adattudomány, üzleti szakoktató, gazdaságinformatikus alapképzési szak.

• Meghatározott kreditek teljesítésével elsősorban számításba: a sporttudomány képzési területről a sportszervező, a rekreációszervezés és egészségfejlesztés, valamint a sport- és rekreációszervezés alapképzési szak, a gazdaságtudományok képzési területről az alkalmazott közgazdaságtan, a gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés, a közszolgálati, a gazdaságelemzés alapképzési szak.

• Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá: azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.

Kreditelismerési eljárás

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Választhatod a Duális képzési formát!

Szerezz többéves, releváns munkatapasztalatot még a tanulmányok ideje alatt!
A duális képzés lényege, hogy az elméleti oktatásod a felsőoktatási intézményben, a gyakorlati képzésed pedig a választott partnerszervezetnél történik. Duális képzésben részt vevő hallgatóként így bepillantást nyersz az általad választott partnerszervezet működésébe, megismered a vállalati kultúrát, valamint a legkiválóbb szakemberektől tanulhatod meg a szakma alapjait.

Karrierlehetőségek

Elhelyezkedhetsz sportvállalatoknál, szakszövetségeknél a hivatásos és a szabadidősportban egyaránt. Célunk, hogy végzett Hallgatóink a magas szintű sportközgazdászi elméleti és gyakorlati tudás és képességek birtokában alkalmasak legyenek a hazai és nemzetközi gazdasági és sportélet különböző területein közép- és felsővezetői feladatok ellátására is.

Szakfelelősi köszöntő

A szak általános és elsőhelyes jelentkező számának növekedése megmutatja a szak iránti szakmai bizalmat és érdeklődést. Együttműködő és duális partnereink számának növekedése, hallgatóink szakmai sikerei szintén a szak szakmai relevanciáját támasztják alá. Ezért a bizalomért megdolgozunk, a szakot folyamatosan fejlesztjük a hazai és a nemzetközi elvárások, továbbá hallgatóink visszajelzései alapján. Elkötelezettek vagyunk a tehetségek gondozása és a versenyképes tudás gyakorlatorientált, ugyanakkor valóságban, együtt megélt élményekkel társított átadása, az inspiráló közeg megteremtése mellett. Célunk a hazai sportgazdasági szakmai közösség alakítása, fejlesztése, az élethossziglani tanulás támogatása.

Budapesti Corvinus Egyetem

Dr. András Krisztina
Szakfelelős

Egyetemi Docens

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

• 14 duális partnerünk kínál munkalehetőséget az egyetemi képzésen belül, Székesfehérváron, Győrben és Budapesten

• Kis létszámú szak, így megvalósulhat a valódi mentor-hallgató kapcsolat

• A képzés duális formában Magyarországon egyedül a Corvinuson érhető el

• A szak által egy sportgazdasági szakmai közösség is épül – minden év elején nemzetközi sportgazdasági konferenciát és minden évben szakmai kirándulásokat szervezünk

• A szak oktatói hazai szinten is kiemelkedő kutatási és gyakorlati tapasztalatokkal is rendelkeznek

• Vendégelőadóink a sportgazdaság területén kiemelkedő szakemberek, vezetők, pl. Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója 

Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Nézd vissza az online nyílt napunkon készült videót!

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2024.07.21. - 22:55:00