Budapesti Corvinus Egyetem

Egészségpolitika, tervezés és finanszírozás – mesterképzés

Itt a helyed, ha az egészségügy naprakész gazdasági szakértője lennél!

A szak célja megismertetni, hogyan lehet alkalmazkodni a gyorsan változó technológiai trendekhez az egészségügyi és biotechnológiai ágazatokban. Azoknak ajánljuk, akik a gyógyszeriparban vagy egészségügyi intézményekben képzelik el karrierjüket, vagy egészségpolitikai, egészségbiztosítási döntéselőkészítésben vennének részt.

Felvételi vizsga

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

• Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: társadalmi tanulmányok, a szociológia, az egészségügyi gondozás és prevenció, az ápolás és betegellátás egészségügyi szervező, az alkalmazott közgazdaságtan, a gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakok, továbbá a közszolgálati alapképzési szak.

• Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá: azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.

Kreditelismerési eljárás

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Karrierlehetőségek

Nagy igény van jól képzet egészségpolitikai és egészségügyi-közgazdaságtani szakemberekre. Mind közszférában mind a magánszférában folyamatos a kereslet az ilyen tudású szakemberek iránt. A programon végzett hallgatók Magyarországon elhelyezkedhetnek az államigazgatásban, egészségbiztosítónál, technológia értékelő irodánál, gyógyszer- és orvostechnikai eszközgyártóknál, tanácsadó, elemző cégeknél, egészségügyi szolgáltatóknál vagy a civil szférában is. Ezzel a tudással azonban nem csak a hazai, hanem a nemzetközi környezetben is könnyen el lehet helyezkedni, akár a gyógyszeriparban, vagy az elemzői munkakörben.

110 millió forint előnyt jelent a nálunk szerzett diplomád

A piacképes tudást meghozza az eredményét, hiszen kiszámoltuk, hogy a Corvinusos diplomával egy teljes karrierút alatt várhatóan 340 millió forintot fog keresni, ami 110 millió forinttal több, mint az országos átlag. Világ körüli utak, több pihenés, vagy önfejlesztés? Te mihez kezdenél ezzel az összeggel?

A számítások hátteréről itt olvashatsz.

Szakfelelősi köszöntő

A hallgatóink egy nemzetközi csapat részeként elmélyíthetik az egészségüggyel kapcsolatos ismereteiket. Megismerkedhetnek az egészségügyi ellátás finanszírozási modelljeivel, az egészségügyi közgazdaságtannal, az egészségpolitikával, és megérthetik a modern egészségügyi rendszerek előtt álló kihívásokat. Ezen túlmenően bekapcsolódhatnak az egyetemen folyó egészségügyi közgazdaságtani kutatásokba, és gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek egy adott területen.

Dr. Brodszky Valentin

Dr. Brodszky Valentin
Szakfelelős

Egyetemi tanár

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

• Ilyen típusú képzés csak a Corvinus Egyetemen elérhető

• A képzés elvégzésével olyan egészségpolitikai szakemberek kerülnek ki, akik képesek az egészségügy területén önálló tervezési és finanszírozási döntések meghozatalára

• Az elsajátított tudással mind térségi (országostól a kistérségig), mind intézményi szinten el lehet helyezkedni az egészségügyben, főleg olyan munkakörökben, amelyek a rendszer teljesítményének fokozására specializálódnak.

Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Nézd vissza az online nyílt napunkon készült videót!

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2023.06.04. - 03:30:53