Budapesti Corvinus Egyetem

Egészségpolitika, tervezés és finanszírozás – mesterképzés

Itt a helyed, ha az egészségügy naprakész gazdasági szakértője lennél!

A szak célja megismertetni, hogyan lehet alkalmazkodni a gyorsan változó technológiai trendekhez az egészségügyi és biotechnológiai ágazatokban. Azoknak ajánljuk, akik a gyógyszeriparban vagy egészségügyi intézményekben képzelik el karrierjüket, vagy egészségpolitikai, egészségbiztosítási döntéselőkészítésben vennének részt.

Felvételi vizsga

Legalább jó minősítésű, nálunk szerzett diplomával garantált a Corvinus Ösztöndíjas helyed a nappali mesterképzéseinken.* 

*Kivéve az eltérő felvételi kritériumrendszerű képzések: az angol nyelvű Vezetés és szervezés és az MBA programok. 

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Budapesti Corvinus Egyetem

Kreditelismerési eljárás

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Karrierlehetőségek

Nagy igény van jól képzet egészségpolitikai és egészségügyi-közgazdaságtani szakemberekre. Mind közszférában mind a magánszférában folyamatos a kereslet az ilyen tudású szakemberek iránt. A programon végzett hallgatók Magyarországon elhelyezkedhetnek az államigazgatásban, egészségbiztosítónál, technológia értékelő irodánál, gyógyszer- és orvostechnikai eszközgyártóknál, tanácsadó, elemző cégeknél, egészségügyi szolgáltatóknál vagy a civil szférában is. Ezzel a tudással azonban nem csak a hazai, hanem a nemzetközi környezetben is könnyen el lehet helyezkedni, akár a gyógyszeriparban, vagy az elemzői munkakörben.

Szakfelelősi köszöntő

A hallgatóink egy nemzetközi csapat részeként elmélyíthetik az egészségüggyel kapcsolatos ismereteiket. Megismerkedhetnek az egészségügyi ellátás finanszírozási modelljeivel, az egészségügyi közgazdaságtannal, az egészségpolitikával, és megérthetik a modern egészségügyi rendszerek előtt álló kihívásokat. Ezen túlmenően bekapcsolódhatnak az egyetemen folyó egészségügyi közgazdaságtani kutatásokba, és gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek egy adott területen.

Dr. Brodszky Valentin

Dr. Brodszky Valentin
Szakfelelős

Egyetemi tanár

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

• Ilyen típusú képzés csak a Corvinus Egyetemen elérhető

• A képzés elvégzésével olyan egészségpolitikai szakemberek kerülnek ki, akik képesek az egészségügy területén önálló tervezési és finanszírozási döntések meghozatalára

• Az elsajátított tudással mind térségi (országostól a kistérségig), mind intézményi szinten el lehet helyezkedni az egészségügyben, főleg olyan munkakörökben, amelyek a rendszer teljesítményének fokozására specializálódnak.

Budapesti Corvinus Egyetem

Nézd vissza online nyílt napunkat!

Budapesti Corvinus Egyetem

Jelentkezz a Felvi.hu-n!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2024.04.20. - 14:42:54