Budapesti Corvinus Egyetem

Üzleti adattudomány (Data Science in Business) - alapképzés

Üzleti adattudomány (Data Science in Business) - alapképzés

Budapesti Corvinus Egyetem

Itt képezzük a Big Data mágusait! Ötvözd a matematikát, az informatikát, az üzleti folyamatok menedzsmentjét és a kommunikációt!

Mindig is érdekelt, hogy a matematika, informatika tudásodat hogyan tudnád arra használni, hogy valami újat és értékeset teremthess vele? Olyan munkát szeretnél végezni, amivel hozzájárulsz egy vállalat hatékonyabb működtetéséhez, fontos döntések meghozatalához? Szívesen foglalkoznál nagy mennyiségű, rendezetlen adatok közötti összefüggések és az azokban rejlő érték felfedésével? Szeretnéd megérteni, mi kell ahhoz, hogy 

  • biztosítási kárbejelentéseket automatikusan el tudjunk bírálni gépi tanulás segítségével
  • termelési terveket ki tudjunk dolgozni; a gyártást tudjuk optimalizálni gépi tanulás segítségével 
  • adóelkerülést meghatározó tényezőket fel tudjunk tárni
  • a Telegramon terjedő álhíreket fel tudjuk ismerni természetes nyelvfeldolgozás segítségével? 

Gyakorlatorientált képzésünk keretében lehetőséged nyílik mindezek részletes megismerésére. Egyéni, illetve projektmunkában, valós vállalati problémák megoldása kapcsán sajátíthatod el az adatelemzéshez és modellezéshez szükséges módszertani, informatikai és üzleti ismereteket. Tudásodat külföldi partneregyetemeink egyikén is bővítheted, ahol egy teljes szemesztert lesz lehetőséged eltölteni. A későbbi mester, illetve doktori tanulmányaid alatt, konkrét szakterületen (pl. marketing, pénzügy, közgazdaságtan stb.), vagy az adattudomány magasabb szintű ismeretek követelő területein (pl. képfeldolgozás, önvezető járművek fejlesztése stb.) erős alapokra építve tovább mélyítheted a tudásodat.

*A fentebbi árak 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es árakat is hamarosan közzétesszük. 

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Miből érettségizz?

Az alábbi követelmények a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es követelményeket is hamarosan közzétesszük. 

Kötelező az emelt szintű matematika, valamint egyet kell teljesítened az alábbiak közül legalább középszinten: 

  • gazdasági ismeretek 
  • történelem 
  • informatika 

Az elmúlt évek ponthatárai

Karrierlehetőségek

Mivel ez a képzés most indul Magyarországon, egyelőre nincsenek adataink arról, hol helyezkedtek el az egykori hallgatók. Azt azonban tudjuk, milyen pozíciókra képez ez a szak:

• data scientist
• business analyst
• data analyst
• finance analyst

Mitől egyedi a képzés?

• A régióban az első ilyen képzés

• Átfogó tudást ad, amellyel számos különböző területeken tudnak elhelyezkedni végzett hallgatóink (pénzügy, tanácsadás stb.), vagy tovább tudják folytatni a tanulmányaikat a gazdaságtudományok képzési terület valamennyi mesterképzési szakán

• Nálunk olyan versenyképes tudás szerezhető a szakterületi, módszertani és informatikai ismeretek ötvözésével, ami valódi értéket teremthet a gazdasági élet szereplőinek

Kedves érdeklődő!

Bizonyára azért látogattál el az oldal aljára, mert úgy érzed, hogy megvan benned a tettrekészség, hogy nekivágj egy izgalmas és kihívásokkal teli útnak, amit ez a szak kínál a számodra. Fel akarod vértezni magad azokkal a kompetenciákkal, amelyek segítségével le tudod gyűrni az adatok kuszaságából és a rugalmas vállalati működésből származó akadályokat. Szeretnéd elsajátítani az adatokban rejlő rejtett összefüggések feltárásnak és ezek közérthető kommunikációjának módját. Amennyiben így gondolkozol, szeretettel várlak szakunkon!

Budapesti Corvinus Egyetem

Borbásné Szabó Ildikó
szakfelelős
Egyetemi Docens

#együttalegjobbak

Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Nézd vissza az online nyílt napunkon készült videót!

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Olvasd el a 2023-as felvételi
kiadványunkat!

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
Hungary 1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2023.09.24. - 06:08:54