Budapesti Corvinus Egyetem

Pénzügy és számvitel - alapképzés

Pénzügy és számvitel - alapképzés

Matolcsy László

Ismerd meg a pénzügyi világ összefüggéseit, a FinTech forradalom hátterét, valamint a hazai számviteli szabályokat és a nemzetközi számviteli standardokat!

Megismerheted a pénzügyi piacok, pénzügyi intézmények működését, a pénzügyi modellezést, a hazai és nemzetközi számviteli és adózási szabályokat, a gazdálkodókról szóló jelentések összeállításának fortélyait. Célunk, hogy szilárd szakmai tudás mellett kritikus gondolkodásmódot is elsajátíts, nyitott legyél az új gondolatokra és újszerű megoldásokra, valamint felelős döntéshozóként a hosszú távú hatásokat is képes legyél mérlegelni.

*A fentebbi árak 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es árakat is hamarosan közzétesszük. 

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Miből érettségizz?

Az alábbi követelmények a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es követelményeket is hamarosan közzétesszük. 

Két tárgyat kell teljesítened legalább középszinten az alábbi listából, melyek közül az egyiket ajánlott emelt szintem letenned, tekintettel az elmúlt évek magas ponthatáraira: 

  • gazdasági ismeretek 
  • egy idegen nyelv* 
  • informatika 
  • matematika 
  • történelem 
  • földrajz 
  • egy gazdaságtudományi szakmai előkészítő tárgy** 
  • egy gazdaságtudományi ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy*** 
  • egy gazdaságtudományágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy**** 

*Választható idegen nyelvek: angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol. 

**Gazdaságtudományi szakmai előkészítő vizsgatárgyak: informatikai alapismeretek, kereskedelmi és marketing alapismeretek, közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan vagy elméleti gazdaságtan), ügyviteli alapismeretek, vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek. 

*** Gazdaságtudományi ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak: informatika ismeretek, informatikai ismeretek, kereskedelem ismeretek, kereskedelmi ismeretek, közgazdaság ismeretek, közgazdasági ismeretek, turisztika ismeretek, turisztikai ismeretek, ügyvitel ismeretek, vendéglátóipar ismeretek, vendéglátóipari ismeretek.  

**** Gazdaságtudományi ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak: irodai ügyviteli ismeretek, idegennyelvű ügyviteli ismeretek. 

Az elmúlt évek ponthatárai

Karrierlehetőségek

A szak felkészít külföldi és hazai karrierre, az üzleti és az akadémiai pályán egyaránt. Hallgatóink elsősorban pénzügyi és számviteli mesterprogramokon folytatják tanulmányaikat, akik pedig a munka világát választják, jó eséllyel pályáznak kis-közép, és multinacionális vállalatok, befektetési bankok, kereskedelmi bankok, könyvvizsgáló-, adó- és üzleti tanácsadó cégek, valamint a felügyelő szervek és a gazdaságpolitika meghatározó intézményeihez.

A szak előnye, hogy bár a pénzügyi, számviteli terület van fókuszban, a szak elvégzése nem korlátozza a további tanulási lehetőségeket, megfelelő módszertani alapozást nyújt a kvantitatív jellegű mesterszakokra, de a menedzsment típusú továbbtanulást is előkészíti.

Betölthető pozíciók: pénzügyi elemző, tervező, modellező, értékelő, kockázatkezelő, könyvelő, könyvvizsgáló, kontroller, adótanácsadó.

Specializációk

Választhatod a Duális képzési formát!

Szerezz többéves, releváns munkatapasztalatot még a tanulmányok ideje alatt!A duális képzés lényege, hogy az elméleti oktatásod a felsőoktatási intézményben, a gyakorlati képzésed pedig a választott partnerszervezetnél történik. Duális képzésben részt vevő hallgatóként így bepillantást nyersz az általad választott partnerszervezet működésébe, megismered a vállalati kultúrát, valamint a legkiválóbb szakemberektől tanulhatod meg a szakma alapjait.

Mitől egyedi a képzés?

•  A tehetséggondozó programok (szakkollégiumok, diák szakmai szervezetek vagy a Speciális Pénzügyi Matematika program) azokat a hallgatókat várják, akik mély elméleti tudás érdekében hajlandóak további energiát a tanulmányaikba fektetni. 

•  A szak elvégzése biztosítja a mérlegképes könyvelő tudás megszerzését, és specializációtól függően a teljes vagy részleges vizsgafelmentést, valamint a nemzetközi szakmai szervezetek mint az ACCA és CFA, ismeretanyagának 70%-os elsajátítását. 

•  Az egyetem Pénzügyi Laboratóriumában Bloomberg és Reuters hozzáférésen keresztül a nemzetközi pénzügyi piacok is elérhetőek. 

•  Az intézet kiterjedt külföldi kapcsolatai segítségével a hallgatókat rendszeresen visszük nemzetközi konferenciákra. 

•  Vállalati partnereink támogatják a naprakész oktatást.

Kedves érdeklődő!

A Pénzügy és számvitel alapszak hagyományosan az egyetem egyik kiemelt képzési területe, ahol a szakma legjelentősebb képviselőitől lehet tanulni. Az elmúlt évben sokat dolgoztunk azon, hogy a régi értékeket megtartva, a szakot az új elvárásokhoz igazítsuk, megújult a módszertani alapozás és a szakmai tananyag is. Meggyőződésem, hogy ez az alapszak a legjobb választás azok számára, akik elméleti és gyakorlati ismereteket is szeretnének szerezni, hajlandóak a tudás megszerzése érdekében erőfeszítést tenni, azonban többféle irányú továbbtanulás lehetőségét fenn akarják tartani.
Budapesti Corvinus Egyetem

Dr. Dömötör Barbara
szakfelelős
Egyetemi Docens

#együttalegjobbak

Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Nézd vissza az online nyílt napunkon készült videót!

Budapesti Corvinus Egyetem

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tantárgyak lesznek a szakon? Van-e szakmai gyakorlat? Hány kreditet kell teljesíteni?

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Olvasd el a 2023-as felvételi
kiadványunkat!

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
Hungary 1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2023.09.24. - 10:10:27