Budapesti Corvinus Egyetem

Nemzetközi gazdálkodás - alapképzés

Nemzetközi gazdálkodás - alapképzés

Weisz Lili

Ha multinacionális karrierre vágysz, itt a helyed!

Érdekel a nemzetközi üzleti élet és a multinacionális vállalatok működése? Nyitott vagy más kultúrákra, azok eltérő szokásaira és szeretsz idegen nyelven, elsősorban angolul kommunikálni? Ezen a szakon lehetőséged lesz felkészülni arra, hogy egy multinacionális cégnél építsd ki karrieredet, akár már az egyetemi éveid alatt, vagy saját, nemzetközi piacokon aktív vállalkozást indíts. Valós üzleti helyzetek és problémák megoldásával, nemzetközi példákon és eseteken keresztül sajátíthatod el a tananyagot – interaktív órákon, gyakorlatorientáltan, csoportokban együttműködve, kiváló oktatók és cégvezetők segítségével. A képzés angol nyelven folyik és lehetőséget nyújt további 9 idegen nyelv elsajátítására. Tanulmányaid során egy félévet töltesz majd el egy partneregyetemen vagy vállalatnál külföldön.

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Az elmúlt évek ponthatárai

Karrierlehetőségek

Elhelyezkedhetsz multinacionális vállalatok hazai vagy külföldi leányvállalatainál vagy kis- és középvállalkozásoknál sokféle munkakörbe, mint pl. export/import, globális ellátási lánc, logisztikai szakértő, nemzetközi marketing menedzser, üzleti, befektetési tanácsadó, külkereskedő, pénzügyi, tanácsadói. A szakon sok mindent megtanulhatsz, amit más szakokon is; ez tág lehetőségeket biztosít, viszont itt megtanulsz gyorsan beilleszkedni multikulturális környezetbe és nemzetközi csapatban hatékonyan dolgozni, ami a nemzetközi karrier fontos feltétele. A szakon megszerezhető problémamegoldó személeted különösen vonzóvá tesz a vállalatok számára, ami nagy előny más szakok és más egyetemen végzett versenytársaidhoz képest. A tapasztalatok szerint végzett hallgatóink rövid időn belül vezetői pozícióba kerülnek. A szakon felkészülhetsz saját vállalkozásod megalapítására és vállalatod nemzetközi piacokra való bevezetésére is.

Budapesti Corvinus Egyetem

A gazdasági alapképzésen végzett diplomások közül a corvinusosok bruttó átlagbére a legmagasabb az országban hosszú távon: átlagosan bruttó 207 ezer forinttal keresnek többet, mint az összes többi gazdasági alapképzésen diplomát szerzettek.

Korábbi hallgatóink hosszú távon átlagosan 86%-kal többet keresnek, mint ha más hazai egyetemen ugyanekkor végezték volna el az alapképzést.*

*A DPR AAE 2022-es adatbázis legfrissebben végzettjeinek adatai alapján 

Specializációk

Választhatod a Duális képzési formát!

Szerezz többéves, releváns munkatapasztalatot még a tanulmányok ideje alatt!

A duális képzés lényege, hogy az elméleti oktatásod a felsőoktatási intézményben, a gyakorlati képzésed pedig a választott partnerszervezetnél történik. Duális képzésben részt vevő hallgatóként így bepillantást nyersz az általad választott partnerszervezet működésébe, megismered a vállalati kultúrát, valamint a legkiválóbb szakemberektől tanulhatod meg a szakma alapjait.

Mitől egyedi a képzés?

• A szak arra készít fel, hogy nemzetközi csapatban dolgozz, külföldön vagy itthon, multinacionális vállalatnál vagy a saját cégedben – megtanulod annak szakmai, kulturális, módszertani, nyelvi és más területeit is.
• A szak az üzleti életben szükséges kreatív feladatmegoldásra és problémamegoldó szemléletre fókuszál.
• Mindent a gyakorlati hasznosság, az üzleti eset oldaláról tanulsz meg – nincsen magolás vagy száraz definíciók visszamondása.
• Az esetek többségében csapatban dolgozol egy üzleti eseten vagy egy vállalati probléma megoldásán.
• A tanárod inkább a mentorod, mint a tanárod.
Az oktatásban vállalatok és vállalati szakemberek is részt vesznek.
• Egy félévet külföldön tölthetsz egy partneregyetemen tanulva vagy vállalatnál dolgozva – ez páratlan élményt nyújt és értékes tapasztalatokkal gazdagodsz.
• Ha a német szakmai nyelvtudásod szeretnéd csiszolni, azt is megteheted, hiszen DSG-vel bizonyos tárgyakat ezek a nyelven is felvehetsz. 

Kedves érdeklődő!

Kevés olyan izgalmas dolog létezik az üzleti életben, mint nemzetközi partnerekkel dolgozni egy-egy izgalmas projekten, mint Makó helyett Sanghajban eladni a cég legújabb kütyüjét vagy egy német vállalat argentin menedzserével gondolkodni az indonéziai leányvállalat vietnámi befektetései lehetőségein. Ez talán bizarrnak tűnhet, de nem az; a szakon végzett diákjaink közül sokan élnek át hasonló élményeket, akár mindennapi munkájuk részeként. Amennyiben a fenti gondolatok felcsigázták az érdeklődésedet: ismerd meg, milyen út vezet a továbbtanulási döntéstől egy izgalmas nemzetközi karrierig!

Budapesti Corvinus Egyetem

Dr. Kacsirek László
szakfelelős
Egyetemi Docens

Milyen mesterszakon tudsz tovább tanulni?

Budapesti Corvinus Egyetem

#együttalegjobbak

Budapesti Corvinus Egyetem

Gyere el online nyílt napunkra!

Várunk 2024. január 25-én! 

Budapesti Corvinus Egyetem

Jelentkezz a Felvi.hu-n!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Budapesti Corvinus Egyetem

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tantárgyak lesznek a szakon? Van-e szakmai gyakorlat? Hány kreditet kell teljesíteni?

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Olvasd el a 2024-es Felvételi kiadványunkat!

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
Hungary 1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2024.05.23. - 16:32:23