Budapesti Corvinus Egyetem

Nemzetközi gazdálkodás - alapképzés

Nemzetközi gazdálkodás - alapképzés

Weisz Lili

Ha multinacionális karrierre vágysz, itt a helyed!

Érdekel a nemzetközi üzleti élet és a multinacionális vállalatok működése? Nyitott vagy más kultúrákra, azok eltérő szokásaira és szeretsz idegen nyelven, elsősorban angolul kommunikálni? Ezen a szakon lehetőséged lesz felkészülni arra, hogy egy multinacionális cégnél építsd ki karrieredet, akár már az egyetemi éveid alatt, vagy saját, nemzetközi piacokon aktív vállalkozást indíts. Valós üzleti helyzetek és problémák megoldásával, nemzetközi példákon és eseteken keresztül sajátíthatod el a tananyagot – interaktív órákon, gyakorlatorientáltan, csoportokban együttműködve, kiváló oktatók és cégvezetők segítségével. A képzés angol nyelven folyik és lehetőséget nyújt további 9 idegen nyelv elsajátítására. Tanulmányaid során egy félévet töltesz majd el egy partneregyetemen vagy vállalatnál külföldön.

*A fentebbi árak 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es árakat is hamarosan közzétesszük. 

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Miből érettségizz?

Az alábbi követelmények a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es követelményeket is hamarosan közzétesszük. 

Két tárgyat kell teljesítened legalább középszinten az alábbi listából, melyek közül az egyiket ajánlott emelt szintem letenned, tekintettel az elmúlt évek magas ponthatáraira: 

  • gazdasági ismeretek 
  • egy idegen nyelv* 
  • informatika 
  • matematika 
  • történelem 
  • földrajz 
  • egy gazdaságtudományi szakmai előkészítő tárgy** 
  • egy gazdaságtudományi ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy*** 
  • egy gazdaságtudományágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy**** 

*Választható idegen nyelvek: angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol. 

**Gazdaságtudományi szakmai előkészítő vizsgatárgyak: informatikai alapismeretek, kereskedelmi és marketing alapismeretek, közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan vagy elméleti gazdaságtan), ügyviteli alapismeretek, vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek. 

*** Gazdaságtudományi ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak: informatika ismeretek, informatikai ismeretek, kereskedelem ismeretek, kereskedelmi ismeretek, közgazdaság ismeretek, közgazdasági ismeretek, turisztika ismeretek, turisztikai ismeretek, ügyvitel ismeretek, vendéglátóipar ismeretek, vendéglátóipari ismeretek.  

**** Gazdaságtudományi ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak: irodai ügyviteli ismeretek, idegennyelvű ügyviteli ismeretek. 

Az elmúlt évek ponthatárai

Karrierlehetőségek

Elhelyezkedhetsz multinacionális vállalatok hazai vagy külföldi leányvállalatainál vagy kis- és középvállalkozásoknál sokféle munkakörbe, mint pl. export/import, globális ellátási lánc, logisztikai szakértő, nemzetközi marketing menedzser, üzleti, befektetési tanácsadó, külkereskedő, pénzügyi, tanácsadói. A szakon sok mindent megtanulhatsz, amit más szakokon is; ez tág lehetőségeket biztosít, viszont itt megtanulsz gyorsan beilleszkedni multikulturális környezetbe és nemzetközi csapatban hatékonyan dolgozni, ami a nemzetközi karrier fontos feltétele. A szakon megszerezhető problémamegoldó személeted különösen vonzóvá tesz a vállalatok számára, ami nagy előny más szakok és más egyetemen végzett versenytársaidhoz képest. A tapasztalatok szerint végzett hallgatóink rövid időn belül vezetői pozícióba kerülnek. A szakon felkészülhetsz saját vállalkozásod megalapítására és vállalatod nemzetközi piacokra való bevezetésére is.

Specializációk

Választhatod a Duális képzési formát!

Szerezz többéves, releváns munkatapasztalatot még a tanulmányok ideje alatt!

A duális képzés lényege, hogy az elméleti oktatásod a felsőoktatási intézményben, a gyakorlati képzésed pedig a választott partnerszervezetnél történik. Duális képzésben részt vevő hallgatóként így bepillantást nyersz az általad választott partnerszervezet működésébe, megismered a vállalati kultúrát, valamint a legkiválóbb szakemberektől tanulhatod meg a szakma alapjait.

Mitől egyedi a képzés?

• A szak arra készít fel, hogy nemzetközi csapatban dolgozz, külföldön vagy itthon, multinacionális vállalatnál vagy a saját cégedben – megtanulod annak szakmai, kulturális, módszertani, nyelvi és más területeit is.
• A szak az üzleti életben szükséges kreatív feladatmegoldásra és problémamegoldó szemléletre fókuszál.
• Mindent a gyakorlati hasznosság, az üzleti eset oldaláról tanulsz meg – nincsen magolás vagy száraz definíciók visszamondása.
• Az esetek többségében csapatban dolgozol egy üzleti eseten vagy egy vállalati probléma megoldásán.
• A tanárod inkább a mentorod, mint a tanárod.
Az oktatásban vállalatok és vállalati szakemberek is részt vesznek.
• Egy félévet külföldön tölthetsz egy partneregyetemen tanulva vagy vállalatnál dolgozva – ez páratlan élményt nyújt és értékes tapasztalatokkal gazdagodsz.

Kedves érdeklődő!

Kevés olyan izgalmas dolog létezik az üzleti életben, mint nemzetközi partnerekkel dolgozni egy-egy izgalmas projekten, mint Makó helyett Sanghajban eladni a cég legújabb kütyüjét vagy egy német vállalat argentin menedzserével gondolkodni az indonéziai leányvállalat vietnámi befektetései lehetőségein. Ez talán bizarrnak tűnhet, de nem az; a szakon végzett diákjaink közül sokan élnek át hasonló élményeket, akár mindennapi munkájuk részeként. Amennyiben a fenti gondolatok felcsigázták az érdeklődésedet: ismerd meg, milyen út vezet a továbbtanulási döntéstől egy izgalmas nemzetközi karrierig!

Budapesti Corvinus Egyetem

Dr. Kacsirek László
szakfelelős
Egyetemi Docens

#együttalegjobbak

Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Nézd vissza az online nyílt napunkon készült videót!

Budapesti Corvinus Egyetem

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tantárgyak lesznek a szakon? Van-e szakmai gyakorlat? Hány kreditet kell teljesíteni?

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Olvasd el a 2023-as felvételi
kiadványunkat!

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
Hungary 1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2023.09.30. - 15:54:41