Budapesti Corvinus Egyetem

Haladó ellátásilánc-menedzsment - mesterképzés

Az ellátási láncok mozgatják a világot. Legyél te is a része ennek!

Érdekel, hogy hogyan lehet megszervezni egy vakcinaszállítmány útját a világ másik végéről Magyarországra úgy, hogy a hűtőlánc ne szakadjon meg? Vagy az, hogy hogyan szervezd át céged ellátási láncát, ha kínai partnered nem tud alapanyagot exportálni, mert a megrendelt árukkal teli konténer a Szuezi-csatornában ragadt? Akkor nálunk a helyed nálunk!  

Haladó ellátásilánc-menedzsment mesterképzésen megismerkedhetsz az ellátásilánc-menedzsment stratégiai és taktikai döntéseivel, a beszerzéstől a gyártáson át a disztribúcióig. A szak célja olyan ellátásilánc-menedzserek képzése, akik az integrált vállalati logisztikai menedzsment összefüggéseit átlátva képesek a vállalati logisztikai rendszer, a vállalatokat átfogó ellátási láncok és hálózatok irányítására. A nálunk végzett szakemberek a szükséges elméleti tudás, valamint a modern gyakorlati megoldások ismeretében képesek a vállalaton belüli és a vállalatok közötti logisztikai folyamatok tervezésére, elemzésére és fejlesztésére, azok hatékony vezetésére.  

A program a már jól ismert Ellátásilánc-menedzsment egyéves változata. Itt a helyed, ha rendelkezel korábbi tapasztalattal, illetve előtanulmánnyal a területen. 

Ha bármilyen kérdésed van, ne habozz kapcsolatba lépni velünk! A program koordinátora Matyusz Zsolt (zsolt.matyusz@uni-corvinus.hu), aki szívesen válaszol minden kérdésre! 

Január 31-től jelentkezhetsz a felvi.hu-n keresztül. Ha már beadtad a jelentkezésed, akkor sincs veszve semmi, hiszen február 15-ig új szakokat adhatsz hozzá, illetve törölheted az eddigieket.

Ha érdekel a képzés és szeretnél biztosra menni, jelentkezz a Ellátásilánc-menedzsment, valamint a Haladó ellátásilánc-menedzsment szakra is!

*A fentebbi árak 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es árakat is hamarosan közzétesszük. 

Az új képzéseink előnyei

• A Corvinus Ösztöndíjat egy tanévre kaphatod, így, ha ebben a formában tanulsz egyéves mesterszakon, a tanterv szerinti teljes képzési időd garantáltan térítésmentes.

• Új képzéseink negyedéves tanrendben zajlanak. Ennek előnye, hogy egyszerre kevesebb tantárgyat tanulsz, így lehetőséged van egy-egy témában jobban elmélyülni.

• Új mesterszakjaink Magyarországon csak a Corvinuson elérhetőek.

• Corvinusosként előnyben vagy, hiszen 5-ös átlagú, nálunk szerzett alapszakos diplomával garantált a Corvinus Ösztöndíjas helyre történő felvétel új mesterszakjainkra is.*

*A felvételi eljáráson ugyanúgy keresztül kell menned, de Corvinus alapszakos diplomával garantált a helyed térítésmentesképzési helyen.

Corvinus Épület

Felvételi vizsga

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Előkészítő tanfolyam

A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalati pénzügyek, Vállalatgazdaságtan, Business Economics, Közgazdaságtan, Fundamentals of Mathematics, Fundamentals of Statistics and Admission, Preparatory Course – International Economy and Business tantárgyakból írásbeli felvételi vizsgára előkészítő tanfolyamokat szervez mesterképzésre jelentkezők számára. A tanfolyam ONLINE (kivétel a Vállalatgazdaságtan és a Business Economics előkészítő tanfolyam) formában kerül megtartásra, melyhez az Egyetemen alkalmazott online rendszer (Teams és Moodle) biztosítja a felületet.

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

Elsősorban Gazdálkodási és menedzsment és Nemzetközi gazdálkodás alapképzésekről várjuk a jelentkezésed. 

A szak ugyanakkor nyitottabb bemenettel lehetőséget nyújt a különböző előképzettségű hallgatóknak

A sikeres felvételhez minimum 36, optimális esetben pedig 48 kredittel kell rendelkezned az alábbi megosztásban:

• 12 kredit módszertani alapismeretek (matematika, statisztika, informatika), közgazdasági ismeretek (mikro- és makroökonómia, nemzetközi gazdaságtan, környezetgazdaságtan, gazdaságelmélet, gazdaságstatisztika, közgazdaságtanelmélettörténet, gazdaságmodellezés, gazdaságpolitika ágazati és funkcionális gazdaságtan, közösségi gazdaságtan) és társadalomtudományi ismeretek (európai uniós, általános és gazdasági jogi ismeretek, gazdaságtörténet, szociológia, pszichológia) területeiről együttesen összesen

• 12 kredit üzleti és kötelező szakmai alapismeretek tudásterületről (vállalatgazdaságtan, gazdasági jog, marketing, vezetés és szervezés, döntéselmélet és módszertan, üzleti etika, stratégiai tervezés, pénzügy, számvitel, kontrolling)

• 24 kredit logisztika és ellátásilánc-menedzsment alapismeretek (tevékenységmenedzsment, értékteremtő folyamatok menedzsmentje, logisztika, disztribúció, beszerzés, termelésmenedzsment, szolgáltatásmenedzsment, ellátásilánc-menedzsment)

A mesterképzésbe való felvétel feltétele, hogy a jelentkező a korábbi tanulmányai alapján a felsorolt területeken legalább 36 kredittel rendelkezzen. A mesterképzésben a hiányzó krediteket a felsőoktatási intézmény tanulmányi és vizsgaszabályzatában meghatározottak szerint kell megszerezni.

Kreditelismerési eljárás

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Karrierlehetőségek

A Haladó ellátásilánc-menedzsment mesterszakon végző hallgatók nemzetközi nagyvállalatoknál, külföldi vagy hazai kkv-knál helyezkedhetnek el. A betöltött pozíciók nagyon változatosak, és a legkülönbözőbb személyiségek is megtalálhatják számításukat ezen a területen.

Azok, akik introvertáltabbak és erősebb az analitikai vénájuk, dolgozhatnak a kereslet- vagy kínálattervezési, illetve az ellátási lánc átfogó tervezési területén. A szervezést kedvelőknek logisztikai szolgáltatók, vagy gyártó cégek tudnak lehetőséget biztosítani az ügyfélkapcsolatok terén. Az extrovertáltabb személyiségek lehetnek vevők, tárgyalhatnak a beszállítókkal, vagy lehetnek értékesítők, ügyfélmenedzserek.

Szakfelelősi köszöntő

A Haladó ellátásilánc-menedzsment mesterszakra szeretettel várunk minden alapszakos diplomával rendelkező jelentkezőt, akinek már van alaptudása az ellátásilánc-menedzsment területén, szeretné ezt tovább mélyíteni, és vonzza ez a nemzetközi, sokrétű és pörgős szakma. Az utóbbi néhány év megmutatta, hogy mennyire fontos az ellátási láncok szakszerű irányítása egy ország működésének fenntartása, a lakosság ellátása és a folyamatos áruellátás biztonsága érdekében. Tanulj velünk, megmutatjuk, hogyan kell ezeket a folyamatokat elemezni, megérteni, megtervezni és megszervezni!

Budapesti Corvinus Egyetem

Nagy Judit 
Szakfelelős

Egyetemi Docens

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

• A képzés gyakorlatorientált, az ellátásilánc-menedzsment, beszerzés, logisztika, termelés- és szolgáltatásmenedzsment területekre épül.

• Mindegyik területen találkozhatsz a szakma elismert képviselőivel, akadémiai és vállalati oldalról egyaránt.

• A tárgyak során kiemelt hangsúlyt helyezünk a mindenkori legújabb trendek bemutatására és gyakorlati kontextusba helyezésére.

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

A képzés még nem rendelkezik a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) vagy más külső minőségbiztosító értékelésével.**

**A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 15. § (1a) bekezdése szerint a MAB hatályos intézményakkreditációval rendelkező felsőoktatási intézmények mesterképzések esetén a képzési és kimeneti követelményeket és a tantervet szabadon készítik el azon a képzési területen, amelyen már jogosultságot szereztek. A szakértői vélemény megszerzésére a 67. § (4c) bekezdése szerint a nyilvántartásba vételtől számított 3 év áll rendelkezésre.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2023.09.28. - 10:59:53