Budapesti Corvinus Egyetem

Ellátásilánc-menedzsment – mesterképzés

Az ellátási láncok tervezése és szervezése izgalmas terület. Sajátítsd el ezt a tudást!

Érdekel, hogy kell megszervezni egy vakcinaszállítmány útját a világ másik végéről Magyarországra, úgy, hogy közben ne szakadjon meg a hűtési lánc? Vagy az érdekel, hogyan szervezd át a céged ellátási láncát, ha a kínai partnered nem tud alapanyagot exportálni? Esetleg elakadt a megrendelt áruval teli konténer a Szuezi-csatornában? Akkor itt a helyed! Nálunk megismerheted az ellátásilánc-menedzsment stratégiai és taktikai döntéseit, a beszerzéstől a termelésellátáson át az elosztásig. Kitárgyaljuk a lean működés elveit, és az ellátásilánc pénzügyi és teljesítményértékelési eljárásait, valamint mindezek jogi aspektusait is.  Kettősdiplomára is szert tehetsz a CEMS vagy a Passaui Egyetem programjaiban!

Amennyiben már van előképzettséged a területen, és szeretnél 1 év alatt végezni, nézd meg a Haladó ellátásilánc-menedzsment szakunkat is!

*A fentebbi árak 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es árakat is hamarosan közzétesszük. 

Felvételi vizsga

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

A felvételi vizsgákon való részvételhez a jelentkezők behívó levelet kapnak az intézménytől a jelentkező által az E-felvi felületén megadott e-mailes elérhetőségre, mely tartalmazza a részvételre vonatkozó információkat és a vizsgafeltételeket.

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Előkészítő tanfolyam

A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalati pénzügyek, Vállalatgazdaságtan, Business Economics, Közgazdaságtan, Fundamentals of Mathematics, Fundamentals of Statistics and Admission, Preparatory Course – International Economy and Business tantárgyakból írásbeli felvételi vizsgára előkészítő tanfolyamokat szervez mesterképzésre jelentkezők számára. A tanfolyam ONLINE (kivétel a Vállalatgazdaságtan és a Business Economics előkészítő tanfolyam) formában kerül megtartásra, melyhez az Egyetemen alkalmazott online rendszer (Teams és Moodle) biztosítja a felületet.

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

• Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: a kereskedelem és marketing, a gazdálkodási és menedzsment, a nemzetközi gazdálkodás, a pénzügy és számvitel, a turizmus-vendéglátás, az emberi erőforrás, a közszolgálati, az alkalmazott közgazdaságtan alapképzési szak.

• Meghatározott kreditek teljesítésével elsősorban számításba vehető: a filozófia, politika, gazdaság, a közlekedésmérnöki,a gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés, az üzleti adattudomány , az üzleti szakoktató, a gazdaságinformatikus, a mérnökinformatikus, a programtervező informatikus, a műszaki menedzser, gépészmérnöki alapképzési szak.

• Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá: azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.

Kreditelismerési eljárás

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Választhatod a Duális képzési formát!

Szerezz többéves, releváns munkatapasztalatot még a tanulmányok ideje alatt!

A duális képzés lényege, hogy az elméleti oktatásod a felsőoktatási intézményben, a gyakorlati képzésed pedig a választott partnerszervezetnél történik. Duális képzésben részt vevő hallgatóként így bepillantást nyersz az általad választott partnerszervezet működésébe, megismered a vállalati kultúrát, valamint a legkiválóbb szakemberektől tanulhatod meg a szakma alapjait.

Karrierlehetőségek

Az Ellátásilánc-menedzsment mesterszakon végzett hallgatók többsége nemzetközi nagyvállalatnál helyezkedik el, kisebb részben külföldi vagy hazai KKV-knál. A betöltött pozíciók nagyon változatosak. Ezen a területen sokféle személyiség is meg tudja találni a számítását. Az introvertáltabbak, akikben erősebb az elemzői véna, elhelyezkedhetnek kereslet- vagy ellátástervezői területen, vagy az átfogó supply chain planning pozícióban. Akik jobban szeretnek szervezni, azok számára logisztikai szolgáltató vagy gyártó vállalatok nyújthatnak lehetőségeket ügyfélkapcsolati területen. Az extrovertált személyiségek lehetnek beszerzők, tárgyalhatnak beszállítókkal, vagy értékesítők, Key account managerek, akik a megrendelői kapcsolatokat gondozzák.

Szakfelelősi köszöntő

Szeretettel várunk az Ellátásilánc-menedzsment mesterszakon minden gazdasági vagy mérnöki alapdiplomával jelentkezőt, és természetesen más érdeklődőket is, akiket vonz ez a nagyon nemzetközi, nagyon változatos és nagyon pörgős szakma. Az elmúlt időszak eseményei mindenki számára megmutatták, hogy  az ellátási láncok szakszerű irányítása mennyire fontos az ország működésének fenntartása, a lakosság ellátásának és a folyamatos áruellátás biztonsága szempontjából. Tanulj nálunk, és megmutatjuk, hogyan kell ezeket a folyamatokat átlátni, megtervezni és megszervezni.

Budapesti Corvinus Egyetem

Matyusz Zsolt
Szakfelelős

Egyetemi docens

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

  • Erős pénzügyi orientáció és képességfejlesztés 
  • A szak kis létszámú, amely lehetővé teszi az odafigyelést az egyéni képességek fejlesztésére 
  • Az ellátási lánc folyamatokat tágan értelmezzük: a beszerzéstől a termelésen át, a disztribúciós logisztikáig átfogjuk a teljes értékteremtő folyamatot 
  • Lehetőség van valós vállalati projekteken dolgozni, vállalatlátogatáson megismerni az elméletben is tárgyalt problémákat 
  • A szak hallgatói részt vehetnek a CEMS Master in International Management és a Passaui Egyetem kettősdiploma programjában 
  • Az Eduniversal Best Masters Ranking 2021-es felmérése szerint szakunk a világ 69. legjobb képzése az ellátásilánc területen
Budapesti Corvinus Egyetem

Online nyílt nap

Nézd vissza az online nyílt napunkon készült videót!

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2023.09.25. - 14:01:09